Σαμ Κομανέτσι “Υπογράφω τη δήλωση”! Τα δίνει όλα στη τρόϊκα: Επικουρικές και αντικειμενικές αξίες!

Σε κατάσταση αποσύνθεσης αρχίζει να περιέρχεται η ΝΔ με τα πρώτα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις που έρχονται να είναι αρνητικά (25-28%), αλλά τα χειρότερα φαίνεται ότι έπονται, αφού ο Α.Σαμαράς (Κομανέτσι) πραγματικά «στριμωγμένος στο τοίχο δείχνει έτοιμος, ακόμα και να υπογράψει την δήλωση νομιμοφροσύνης που του ζητά ταπεινωτικά η τρόϊκα.

 
Μια τέτοια κίνηση φυσικά θα πυροδοτήσει επιπλέον εσωστρέφεια και αποτελέσει το «καρφί στο φέρετρο» των φιλοδοξιών για αυτοδυναμία και θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην πολιτική κίνηση των διαγραμμένων. Τουλάχιστον άλλοι πέντε βουλευτές της ΝΔ είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν. Αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι μπορεί αυτή η μεταμόρφωση της ΝΔ από «πεντάμορφη» σε «μνημονιακό τέρας», μπορεί να πάει 100% χαμένη καθώς πλέον η τρόϊκα είναι βαθιά διχασμένη ως προς την συνταγή που πρέπει να ακολουθηθεί για την Ελλάδα.  

Στο Eurogroup έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους νομικούς οίκους επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία του PSI και να αρχίσει να υλοποιείται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες εάν προηγουμένως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις της συμφωνίας από τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ  η έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ διαφέρει από εκείνη της Κομισιόν κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ στην προβολή τους για το 2020. Δηλαδή αποκλείει το 120%  σε σχέση με το ΑΕΠ και το τοποθετεί εγγύτερα στο 130% παρά την καταστροφή που έχει επέλθει. 
Τα παραπάνω σημαίνουν πολύ ότι μπορεί να μην εγκριθεί ποτέ το πακέτο του δανείου των 130 δις. ευρώ, ή να μην εκταμιευθεί ποτέ στο μεγαλύτερο  μέρος του.

Πάντως στη ΝΔ  ή σε ότι έχει απομείνει από την ΝΔ, ο Α.Σαμαράς αποφάσισε να υπογράψει την δήλωση «πιστότητας» στο Μνημόνιο («Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Αντώνης» διερωτήθηκε παλαιός κοινοβουλευτικός στο περιστύλιο της Βουλής σήμερα το πρωί). Επίσης υποχωρεί και στο θέμα των επικουρικών συντάξεων! Ακόμη και για το θέμα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών όμως που προβλέπεται σαφώς από το μνημόνιο υπάρχει υπαναχώρηση της ΝΔ. 

Το πιο φοβερό είναι ότι έχει μεγάλες πιέσεις για την ημερομηνία των εκλογών: Οι Ευρωπαίοι απαιτούν να παραταθεί ο χρόνος των εκλογών και να μην γίνουν τον Απρίλιο! Η λειψανδρία στελεχών, ανάγκασε τον Α.Σαμαρά να ενεργοποιήσει τον Ε.Μεϊμαράκη και τον Α.Κόντο που είχαν απενεργοποιηθεί λόγω σκανδάλων, ο πρώτος των υποβρυχίων και ο δεύτερος του Βατοπεδίου. Ηδη  ψάχνουν στελέχη στα … νεκροταφεία!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button