Πόλεμος στο Αιγαιο επι Συριζα…Οποιος σηκώνει Σταυρό διώκεται…..

«Ελληνικό» σωματείο με την ονομασία «συνύπαρξη για το Αιγαίο με την Τουρκία» στην Μυτιλήνη, καταγγέλλει τοπικός δημοσιογράφος, ως την οργάνωση που ευρίσκεται πίσω από μηνύσεις και πράξεις όσο αφορά την ανέγερση και κατεδάφιση του σταυρού, που όπως φαίνεται έχει προκαλέσει πολλούς στο συγκεκριμένο νησί.

Σημεία και τέρατα αναφέρει ο δημοσιογράφος Γ.Σινάνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του κ. Γ.Παπαδάκη, δηλώνοντας για το θέμα της ανέγερσης του Σταυρού, για καταγγελίες «σωματείου» που επικαλέστηκε την συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας για το Αιγαίο, ζητώντας την απομάκρυνση του.

Το συγκεκριμένο σωματείο εργάζεται για την υποτιθέμενη ελληνο-τουρκική φιλία και θεωρεί την ανέγερση του σταυρού ως πρόκληση, τόσο για τους «γείτονες» απέναντι, όσο και για τους μουσουλμάνους μετανάστες που κάνουν μπάνιο στην περιοχή και «ενοχλούνται» από την παρουσία ενός μεγάλου σε ύψος χριστιανικού ορθόδοξου σταυρού, στην βάση του οποίου ευρίσκεται η Άγια μορφή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ όπως αυτός απεικονίζεται στην Ιερά μονή Μανταμάδων, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο δημοσιογράφο.

Ο Σταυρός στο συγκεκριμένο σημείο σύμφωνα με τον Κ.Σινάνη τοποθετείται συνεχώς από το καλοκαίρι και κάποιοι το κατεδαφίζουν, υλοποιώντας μία πράξη που έχει συνέχεια.

Επίσης, ο εν λόγω δημοσιογράφος ανέφερε και περί μήνυσης Έλληνα πολίτη κατά της Ιεράς Μητρόπολης Λέσβου, διότι λέει οι καμπάνες των εκκλησιών ηχούν δυνατά, κάτι το οποίο προφανώς άρχισε να «ενοχλεί» κάποιους και καταθέτουν και μηνύσεις.

Προβληματισμό προκάλεσαν και οι θέσεις του κ. Στ.Κούλογλου για το θέμα, καθώς ως ΣΥΡΙΖΑίος, ακολούθησε την άθεη τακτική του κόμματός του, υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό, τον «πόλεμο» που ασκεί ακόμα και η κυβέρνηση στην Ορθοδοξία.

Υπενθυμίζουμε ότι μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων από Μυτιλήνη και από Χίο έφτιαξαν και τοποθέτησαν τα ξημερώματα ακόμα έναν σταυρό στη θέση Απελή που τόσο έχει ταλαιπωρήσει την κοινωνία της πόλης της Μυτιλήνης.

Την κίνησή τους γνωστοποίησαν οι ίδιοι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα η αστυνομία να συλλάβει 33 άτομα, τα οποία στην συνέχεια αφέθηκαν ελύθερα.

Το κρατικό κανάλι παρουσίασε ένα κατάπτυστο ρεπορτάζ για το περιστατικό, παρουσιάζοντας την ανέγερση του «διχαστικου», όπως τον αποκάλεσαν, Σταυρού στην Απελή Λέσβου, ως κίνηση μίσους. Εικόνες που θυμίζουν εποχές Στάλιν ζει η πατρίδα μας, όπου η Κυβέρνηση και οι μπολσεβίκοι της ΕΡΤ, πολεμούν με κάθε μέσο τον Χριστιανισμό.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και ο τίτλος για όλα όσα έγιναν χθες στην Απελή, προκαλούν αποτροπιασμό. «Στο αυτόφωρο 36 άτομα για το ξαναστήσιμο του διχαστικού σταυρού στο Απελή» ήταν ο τίτλος της ΕΡΤ…

Πρόκειται πιθανόν για μία κατάσταση η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις συγκεκριμένων ομάδων, ανθρώπων, σωματείων, κατά της ορθοδοξίας και της χριστιανικής θρησκείας.

Κάποιοι δυστυχώς όπως φαίνεται για τους ίδιους, «δαιμονίζονται» όταν αντικρίζουν το Σταυρό της ορθοδοξίας που αποτελεί το ιερότερο και ισχυρότερο σύμβολο της θρησκείας που θεμελίωσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

Άρχισαν όμως και όλα αυτά που μας είχε προειδοποιήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά της Ελλάδος , της ορθοδοξίας και των Ελλήνων.

Ότι και να κάνουν όμως όλοι αυτοί στο τέλος θα χάσουν πανηγυρικά και αυτό το γνωρίζουν καλά, για αυτό επιτίθενται κατά της επικρατούσας θρησκείας των Ελλήνων, που είναι η ορθοδοξία, σύμφωνα με το σύνταγμα που και αυτό θέλουν οπωσδήποτε να αλλάξουν.

Σε δίκη οι 36 προσαχθέντες για νέο σταυρό στη Μυτιλήνη

Με τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαιρέτων κατασκευών και της απείθειας παραπέμπονται σε δίκη οι 36 προσαχθέντες, που τοποθέτησαν ένα μεγάλο μεταλλικό σταυρό στη βραχώδη ακτή του Απελή της Μυτιλήνης.

Νωρίτερα οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το πρωί ένας μεγάλος μεταλλικός σταυρός, που κατασκευάστηκε στη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση τοποθετήθηκαν με τη χρήση γερανού στην περιοχή.

Το γεγονός έχει πάρει διαστάσεις ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού οι συλληφθέντες μέσα από την Αστυνομία με τα κινητά τους μετέδωσαν φωτογραφίες από το γεγονός και από το χώρο κράτησής τους.

Το χρονικό

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018 όταν άγνωστοι τοποθέτησαν έναν τσιμεντένιο σταυρό σε βραχώδη ακτή της Μυτιλήνης, στη θέση Απελή δίπλα από τη δημοτική πλαζ Τσαμάκια. Η βραχώδης ακτή, αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου του κάστρου της πόλης, που προστατεύεται από τον αρχαιολογικό νόμο. Σχετίζεται, δε, και με την ιστορία της πόλης και ιδιαίτερα με αυτήν της εκτέλεσης πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Η τοποθέτηση του σταυρού πέρυσι το καλοκαίρι αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς άλλων γεγονότων που περιελάμβαναν το βάψιμο μεγάλων λευκών σταυρών στα αναλημματικά ντουβάρια της ακτής. Κι αυτό σαν συνέχεια επεισοδίων στην ακτή στη διάρκεια του καλοκαιριού που ξεκίνησαν από το διώξιμο αιτούντων άσυλο επειδή έκαναν μπάνιο με «απρεπή αμφίεση» δηλαδή με τα εσώρουχα τους και με την καταστροφή ξύλινων πάγκων για να μην κάθονται οι ξένοι. Ακόμα και με το κλείσιμο του νερού στις ντουζιέρες. Όλα τα παραπάνω ήταν έργο επίσης αγνώστων.

Ας σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η απαγόρευση της εισόδου στη γειτονική δημοτική πλαζ, όσων δεν διέθεταν διαβατήρια. Πράγμα που έσπρωξε όλους τους αιτούντες άσυλο, που δεν διέθεταν δηλαδή διαβατήριο, στη γειτονική μικρή παραλία στου Απελή. Στην τοποθέτηση του σταυρού ως συνέχεια των όσων είχαν προηγηθεί, αντέδρασε με ανακοίνωσή της περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Κίνηση Πολιτών της Μυτιλήνης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο». Με την ανακοίνωση χαρακτηρίσθηκε η τοποθέτηση του σταυρού, πράξη «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει όταν στην ανακοίνωση της «Συνύπαρξης», που ας σημειωθεί ότι ιδρύθηκε πριν 25 περίπου χρόνια, αντέδρασε ομάδα ντόπιων, οι οποίοι έφτασαν μάλιστα στα όρια επιθέσεων κατά της προέδρου της «Συνύπαρξης» και άλλων. Μάλιστα κάποια στιγμή δημοσιοποιήθηκαν και φωτογραφίες από ιερείς που πραγματοποιούν θρησκευτική τελετή στη βάση του σταυρού. Για την οποία όμως από την τοπική Εκκλησία, που παραμένει έως σήμερα αμέτοχη, δηλώθηκε πλήρης άγνοια.

Κι ενώ το θέμα έτεινε να ξεχαστεί και παρέμενε μόνο το αίτημα της «Συνύπαρξης» προς τις αρμόδιες αρχές, «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων», ήρθε στις αρχές Οκτωβρίου η καταστροφή του σταυρού επίσης από αγνώστους μέχρι σήμερα. Τότε η Αστυνομία παρενέβη για να σταματήσει εργασίες δημιουργίας υποδομής στησίματος ενός άλλου σταυρού. Ενώ πρόχειρα ο παλιός σταυρός είχε ξαναστηθεί από κάποιους που ο καθένας διεκδικούσε πλέον ανοικτά και επώνυμα για τον εαυτό του, την πατρότητα της πράξης.

Λίγες μέρες μετά η προσπάθεια επαναλήφθηκε, όταν στην περιοχή Απελή έγινε προσπάθεια να εκφορτωθούν οικοδομικά υλικά από φορτηγό και μάλιστα με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος προκειμένου να κατασκευαστεί η βάση για να στηθεί ένας μεγαλύτερος σταυρός που όπως έγινε γνωστό με ανάρτηση στελέχους της Χρυσής Αυγής από τη Χίο θα έχει ύψος 10 μέτρα και πλάτος 5,25. Με την παρέμβαση όμως ξανά της Αστυνομίας, τα υλικά δεν εκφορτώθηκαν και η προσπάθεια ματαιώθηκε.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button