Οταν ο πόλεμος συμφερόντων βαφτίζεται εγνοια για το τόπο

Ανακοίνωση της Τοπικής επιτροπής ΚΚΕ

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφερόμενος στην “επένδυση” του Ερημίτη, μη μπορώντας να κρύψει την ανυπομονησία του για να ολοκληρωθούν τα καπιταλιστικά σχέδια στην περιοχή, προχώρησε σε απαράδεκτες δηλώσεις και επιχειρήματα που απέχουν από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ο κ. Γεωργιάδης ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι “τα παιδιά μας θα φύγουν στο εξωτερικό και αυτά που έχουν φύγει δεν θα γυρίσουν ποτέ αν δεν προσελκύσουμε επενδύσεις” ενώ συνέχισε στον ίδιο τόνο υποστηρίζοντας ότι εξαρτάται η επιβίωση του ελληνικού έθνους από το αν θα γίνουν επενδύσεις για να έχουμε λεφτά για να κάνουμε παιδιά! Κατέληξε δε ότι το περιουσιακό στοιχείο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και όχι στην τοπική κοινωνία ενώ δεν παρέλειψε να ομολογήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται για την περιοχή.

Αποτελεί πρόκληση για τους νέους και τις νέες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό εξαιτίας των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις που μέλος τους ήταν και ο κ. Γεωργιάδης, με μειώσεις μισθών, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας ώστε να διασφαλίσουν τα κέρδη εκείνων που σήμερα τους παραδίδουν φιλέτα της δημόσιας περιουσίας.

Αποτελεί πρόκληση για τους σκληρά εργαζόμενους στον τουρισμό που πίσω από την χλιδή των πεντάστερων ξενοδοχείων δουλεύουν κακοπληρωμένοι, με εξαντλητικά ωράρια και άθλιες συνθήκες εργασίας, ότι θα βγάλουν λεφτά για να κάνουν παιδιά, την ώρα που οι περισσότεροι δεν έχουν την δυνατότητα ούτε για μία μέρα διακοπών.

Για τουλάχιστον 2 δεκαετίες στην Ελλάδα γίνονται αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις όπως π.χ. των ΕΛΠΕ, της Ολυμπιακής Αεροπορίας κτλ. και με ρυθμούς ανάπτυξης που έτρεχαν ακόμη και με 5% διπλάσιους από το μέσο όρο της ΕΕ. Αυτός ο δρόμος, αυτού του είδους η ανάπτυξη μας οδήγησε στην κρίση, στη φτώχεια και την ανεργία. Γιατί ο ίδιος δοκιμασμένος δρόμος που μας έφερε εδώ από καταστροφικός θα γίνει σωτήριος;

Η αλήθεια είναι ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη συνεχώς θα γεννάει κρίσεις και βάρη για τους πολλούς ενώ προϋποθέτει και την παραχώρηση δημόσιων υποδομών και εκτάσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Ερημίτης εκποιείται όπως και το αεροδρόμιο, σε λίγο το λιμάνι, αργότερα και τα φρούρια μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Το σχέδιο αυτό ακολουθείται με ευλάβεια από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε τον επιχειρηματικό όμιλο μέσω φοροαπαλλαγών ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ και η ΝΔ σήμερα τρέχει για την ολοκλήρωση της «επένδυσης»

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ δηλώνει σταθερά ότι είναι αντίθετη με την εκποίηση του Ερημίτη. Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αποτελεί κλοπή εις βάρος του λαού και των επόμενων γενιών.

Η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας, μπορεί να εξασφαλιστεί με τη συμμαχία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Κέρκυρα, 30/1/2020                                                 Γραφείο Τύπου της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button