Η Δημοτική Αρχή για μία ακόμη φορά αποφάσισε για εμάς, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας προκάλεσε η δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή για την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κέρκυρα μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. με την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

      Η Δημοτική Αρχή για μία ακόμη φορά αποφάσισε για εμάς, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΚΩΦΕΥΣΕ στις αντιρρήσεις μας και ΑΓΝΟΗΣΕ τα επανειλημμένα αιτήματά μας για μια ανοικτή, δημόσια, ουσιαστική, δημοκρατική διαβούλευση ενώπιον όλων των αρμόδιων φορέων πριν προβεί στην δημοπράτηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.  

      Καταγγέλλουμε ότι ουδέποτε έλαβε χώρα η οποιαδήποτε συζήτηση κατά παράβαση της  Σύμβασης του Άαρχους και πλήθους διατάξεων του Κοινοτικού Δικαίου που επιβάλλουν τη συμμετοχή του κοινού στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που έχουν συνέπειες για το περιβάλλον.

      Εκφράζουμε την λύπη μας για την άρνηση του Δημάρχου να μας ακούσει στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης-12-2013 σχετικά με το 10ο θέμα ημερησίας διάταξης «λήψη απόφασης για την έγκριση της διαδικασίας επιλογής αναδόχου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. με την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου», όπου τελικά εντέχνως υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, απουσία όλων των λοιπών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

        Η Δημοτική Αρχή ΠΑΡΕΒΛΕΨΕ σκόπιμα αυτό που όλος ο κερκυραϊκός λαός έχει πλέον εμπεδώσει ότι το Τεμπλόνι, που δέχεται σήμερα τα σκουπίδια όλης της Κέρκυρας και όχι μόνο,  είναι ήδη υπερκορεσμένο λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στην χωματερή (πλημμελώς κατασκευασμένα έργα-μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων-μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα) για να ανεχθεί και την εγκατάσταση της ολοκληρωμένης διαχείρισης. 

Όχι μόνο δεν ελήφθη υπόψη η κάθετη αντίθεσή μας ως προς την χωροθέτηση του ΠΕΣΔΑ για την ΟΕΔΑ στο Τεμπλόνι, αλλά ούτε το γεγονός ότι έχουμε προσφύγει ενώπιον του ΣτΕ, εν αντιθέσει με τον ΧΥΤΑ στο Σκοπό Ζακύνθου όπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναμένει την σχετική απόφαση του ΣτΕ πριν προχωρήσει  στην ολοκληρωμένη διαχείριση.

      Τέλος, καταδικάζουμε την κατ’ επανάληψη τακτική που ακολουθείται, ώστε να βρισκόμαστε προ ειλλημμένων αποφάσεων, αδυνατώντας να παρέμβουμε και να υποστηρίξουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή διαβίωση στον τόπο μας, στην προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος μας.


corfupress

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button