Γ.Πανδής: Δεν θέλουν σύγχρονο εργοστάσιο για τη διαχείριση απορριμάτων. Διώκονται πολίτες και οχι οι πολιτικά υπεύθυνοι..

Ποιες οι σχέσεις της κίνησης Νότια Πολιτών με τη παράταξη Λέσση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΔΗΣ (επικεφαλής της παράταξης Νότια Κέρκυρα Πολιτών) : Η διαχείριση απορριμάτων στη Κέρκυρα  με Ευρωπαικά πρότυπα πρέπει να εχει βασικό στόχο την πρόληψη και τη  μείωση του όγκου των απορριμάτων. Εαν δεν προχωρήσουν στη μεταποίηση των απορριμάτων από απορρίμματα σε ενέργεια δηλαδή να γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση με παραγωγή ενέργειας θερμότητας η ηλεκτρικής όπως έγινε στη Ρόδο με τη μορφή της αεριοποίησης με τη βοήθεια πλάσματος.

Αυτη η μέθοδος ειναι η πιο σύγχρονη η πιο τελευταία δεν αφήνει υπολείμματα στην ατμόσφαιρα και δεν την εφαρμόζουν σε ολη την Ελλάδα γιατι δεν προβλέπεται απο τον ΦΟΣΔΑ – ΠΕΣΔΑ κλπ

Οσες συζητήσεις κάνουν όσες συναντήσεις γίνονται παρατηρητήρια κ.α αν δεν εφαρμόσουμε συγκεκριμένα την πρόληψη την μείωση του όγκου των απορριμάτων με την πλήρη ενεργειακή τους αξιοποίηση δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ακούω την κ.Υδραίου για το εργοστάσιο να χειροκροτούν…Τι σημαίνει αυτό το εργοστάσιο? Αυτό που θέλουν να κατασκευάσουν εχει υπόλειμμα 55 με 60% !!!! Ποιος λέει οτι αυτό είναι εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης? Ξέρετε τι ειναι αυτό? Ειναι ένα από τα στάδια ενα από τα επίπεδα ένα από τα εργαλεία που βοηθάνε στην ολοκληρωμένη διαχείριση.

Τι κάνει αυτό το εργοστάσιο ? Πριν πάει το υπόλειμμα αυτό που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε στην Τελική του αξιοποίηση γίνεται με διάφορους τρόπους και μεθόδους η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.Ο διαχωρισμός γινεται με σύγχρονες μεθόδους με αέρα μαγνήτες με ηλεκτρισμό κλπ.Ετσι μένει απο το 60% το 30% και εκει κάνουμε την τελική του ενεργειακή αξιοποίηση για να φθάσουμε σε μηδέν υπολειμμα..Στη Κέρκυρα δεν κάνουν ένα τέτοιο εργοστάσιο ..Πάμε σε τέτοιο εργοστάσιο ? Ρωτάω Δημόσια..

Χειρίζονται το μέλλον μας και το μέλλον αυτού του τόπου να συμμετέχουν άτομα που χειροκροτούν και ειναι ικανοποιημένοι από ένα εργοστάσιο που αφήνει 60% υπόλειμμα ..αυτό σημαίνει οτι έλυσαν το πρόβλημα? Αυτό που προτείνουν είναι ενα από τα εργαλεία και θα χρειαστούμε και άλλους ΧΥΤΑ και οχο σε μηδέν υπολειμματικότητα..

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Πανδη για τις διώξεις που δέχθηκαν γιατί αντιστάθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος και φόρτωσαν 25 άτομα με δικογραφίες ενώ οι πολιτικά υπεύθυνοι δεν διώκονται και οι δικογραφίες τους ειναι σε συρτάρια…Επίσης στην αρχή της συνομιλίας μας ρωτήθηκε για την συνεργασία της παράταξης του στο Δημο της Νότιας Κέρκυρας και γιατί έσπασε η συμφωνία με τον Δήμαρχο κ.Λέσση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO με ολες τις δηλώσεις που κατεγράφησαν στις 20/10/2019

 

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button