Αμερικανικά ΤΟΜΑ μεταφέρονται από Βουλγαρικά τρένα στην Μ.Θάλασσα – Ρωσία προς ΗΠΑ: «Εάν χυθεί αίμα μας, θα δείτε να χύνεται και το δικό σας»

efΠολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ σε Βουλγαρία και Ελλάδα καταδεικνύουν ότι επίκεινται επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που ξεπερνούν τα όρια της Συρίας , και αφορούν την μετωπική σύγκρουση με την Μόσχα από Βαλκάνια και Μ.Θάλασσα.
Βίντεο στο twitter δείχνει ξεκάθαρα ότι βουλγαρικές αμαξοστοιχίες μεταφέρουν εκατοντάδες αμερικανικά ΤΟΜΑ stryker  , αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ-109/Α1/Α2/Α3 και άρματα μάχης Abrams M-1A2 στις  βουλγαρικές ακτές στην Μαύρη θάλασσα…δίνοντας την εικόνα πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ…κατά…της Υπερδνειστερίας και της Κριμαίας με ταυτόχρονες ετοιμασίες των ουκρανικών.

wdfefΠρόκειται για ένα σκηνικό που ομοιάζει με σχέδιο ολοκληρωτικού πολέμου ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις σε μια τεράστια έκταση που ξεπερνά τα στενά όρια της συριακής γης και της Α.Μεσογείου.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος στρατηγός ε.α.  Γεβγένι Μπουζίνσκυ φέρεται να δήλωσε στον ξένο τύπο ότι η κατάρριψη αμερικανικών πυραύλων είναι το  ελάχιστο που θα πράξει  η Ρωσία…εάν «χυθεί» ρωσικό αίμα στη Συρία, διότι  τότε οι Αμερικανοί «θα δουν να χύνεται και δικό τους αίμα », σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο Γεβγένι Μπουζίνσκυ  είναι  αντιπρόεδρος του Ρωσικού Κέντρου Πολιτικών Μελετών (Κέντρο PIR), αποστρατεύτηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2009 ως υποστράτηγος , ενώ μεταξύ 1976 και 1992 ήταν αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου και αργότερα υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Άμυνας, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος πληροφοριών του στρατού.

« Ο Βρετανός πρωθυπουργός  Τσόρτσιλ είχε δηλώσει κάποτε ότι εάν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και τη ντροπή και επέλεγε την   ντροπή, τότε θα είχε και τα δύο. Δεν νομίζω ότι ο Πούτιν θα επιλέξει λοιπόν την ντροπή» , πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το πόσο κοντά είμαστε στον πυρηνικό πόλεμο, ο κ. Buzhinsky είπε: «Πολύ κοντά  πιο κοντά από όσο ήμασταν κατά τη διάρκεια της Κούβας του 1962». Ο ίδιος τόνισε ότι η Ρωσία έχει στοχοποιηθεί και δαιμονοποιηθεί από όλες τις οπτικές γωνίες.

«Είμαστε σε κάθε είδους πόλεμο με ολόκληρη την  Δύση. Οικονομικό πόλεμο, διπλωματικό πόλεμο, πόλεμο πληροφοριών και  ο τελευταίος πόλεμος που δεν διεξάγουμε ακόμα είναι ένας πραγματικός πόλεμος », τόνισε ο Ρώσος που ξέρει τι λέει για τις προθέσεις του Κρεμλίνου.

Ενώ η Βουλγαρία εμπλέκεται και αυτή στο «σενάριο πολέμου» Ρωσίας –ΗΠΑ, το ίδιο φαίνεται να γίνεται και με την Ελλάδα.

Πριν δύο ημέρες είχαμε την αιφνιδιαστική  επίσκεψη του Διοικητού των Αμερικανικών Αεροπορικών  Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής Πτεράρχου Tod D. Wolters στο ΓΕΑ ,σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο.

Η χρήση  της αμερικανικής Βάσης της Σούδας στο Ακρωτήρι  και φυσικά ο Ναύσταθμος της Σούδας ήταν το διακύβευμα της επίσκεψης του Αμερικανού ανώτατου αξιωματικού, όπως και η συζήτηση για  τυχόν… πιθανή απευκταία εμπλοκής και στοχοποίησης της χώρας μας   «από ρωσικούς πυραύλους».

Ο αεροδιάδρομος και οι υποδομές της Σούδας είναι σε θέση να δεχθούν  αμερικανικά UAV P-9 Reaper τα οποία έχουν  την δυνατότητα να εκτοξεύουν  πυραύλους και μίνι βόμβες.

Από την ίδια βάση επιχειρούν και τα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ KC-135, KC-10 αλλά και KC-130, τα οποία σε πιθανές επιχειρήσεις στην Συρία θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο.

Η παρουσία  ρωσικών  υποβρυχίων στην Α.Μεσόγειο θέλουν απαραίτητα  τον « Ποσειδώνα τους»  και μιλάμε για τον αεροσκάφος ΑΦΝΣ  P-8 Poseidon, και αυτό με έδρα την Σούδα .

Από την βάση της Σούδας απογειώνονται ήδη και επιχειρούν στα ανοιχτά των συριακών ακτών εκτελώντας περιπολίες αεροσκάφη ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών EC-135.

Χθες ΜΜΕ της Κρήτης  μετέδωσαν  πως δύο αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη MC-12S EMARSS προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου της Κρήτης.

Από την ίδια βάση ανεφοδιάζεται  ο 6ος αμερικανικός στόλος, που διαθέτει πλειάδα αεροπλανοφόρων και αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων πυραύλων τύπου Cruise .

Εφόσον λοιπόν θα έχουμε πιθανόν κάποιο απευκταίο για όλους μας πολεμικό σενάριο σύγκρουσης Ρωσίας  και ΗΠΑ…αυτό θα εμπλέξει όλες τις χώρες της περιοχής μέσω του ΝΑΤΟ και άλλων συμφωνιών και θα μετατρέψει την κατάσταση αυτή σε παγκόσμιο πόλεμο.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button