‘Ώρα μηδέν” για γενικευμένη σύγκρουση..Στη Κρήτη στελνει το Oruc Reis η Τουρκία

Νεα Ιμια η πόλεμος?

Δημιουργεί τετελεσμένα η Τουρκία μετά την κατάθεση των συντεταγμένων στον ΟΗΕ.Η Αθήνα δεν ”κοιμάται” απλά, αλλά θέλει να βάλει την Τουρκία στο παιχνίδι.Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη και ήρθε η στιγμή να αποδείξει η Αθήνα εάν θα απαντήσει δυναμικά στην επόμενη πρόκληση της Τουρκίας.

”Bόμβα” Καιρίδη: ”Έχει δικαιώματα η Τουρκία στο Αιγαίο” – Υπέρ της Χάγης η Μπακογιάννη!

Διπλωματικοί τρόποι δεν υπάρχουν πια. Μόνο με την δύναμη των όπλων θα σταματήσει ο Ερντογάν.

Η Τουρκία θα δώσει άδεια για έρευνες για υδρογονάνθρακες ανατολικά της Κρήτης και σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, μετά την ανάρτηση των συντεταγμένων της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης, το πλοίο Oruc Reis θα ξεκινήσει δραστηριότητες στην περιοχή.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak αναφέρει ότι μόλις ο ΟΗΕ αναρτήσει τις συντεταγμένες θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζει η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, «σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν στην περιοχή που θα ανακηρυχθεί τουρκική ΑΟΖ».

«Αρχικά, η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (TP) θα λάβει αδειοδότηση (σ.σ. για έρευνες) ανατολικά της Κρήτης», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι έρευνες και γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν φέτος.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα σταλεί στην περιοχή.

Aπίστευτη υποκρισία από τον ΟΗΕ: ”Δεν υιοθετούμε το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης”

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis είχε βρεθεί σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, πριν μερικές εβδομάδες, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Πεντάγωνο που έδωσε εντολή στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού  «Νικηφόρος Φωκάς» να σπεύσει στην περιοχή και να παρακολουθεί τις κινήσεις του πλοίου.

Μετά από μερικές ώρες, το τουρκικό σκάφος άρχισε να κινείται ανατολικά και τελικά εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

”Ώρα μηδέν” με λίγα λόγια. Η σύγκρουση είναι προ των πυλών, εκτός εάν κάποιοι θέλουν άλλη ”λύση”!

Yeni Şafak

@yenisafak

Türkiye ile Libya arasındaki Dolmabahçe Anlaşması BM tarafından yayınladıktan sonra Oruç Reis araştırma gemisi Yunan işgaline konu olan sözde 15 numaralı parsel bölgesine gönderilecek.https://www.yenisafak.com/gundem/giritin-ruhsati-hazir-3526181 

View image on Twitter

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ@pentapostagma

”Ώρα μηδέν” για γενικευμένη σύγκρουση: Η #Τουρκία θα στείλει το #OrucReis ανατολικά της #Κρήτης https://bit.ly/2P4rDIy #Turkey #Erdogan #Aegean #Crete #Ερντογαν #Τουρκια #Κρητη

View image on Twitter

1

Twitter Ads info and p ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ’s other Tweets
πενταπόσταγμα

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close