Όλα θυμίζουν τις παραμονές παγκοσμίου πολέμου

Αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή είναι ένα θανάσιμο οικονομικό (και όχι μόνο) μίγμα. Έχουν αναμιχθεί μαζί τρία γεγονότα που συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα μέσα στο οποίο βρισκόμαστε όλοι οι λαοί τουλάχιστον της Ευρώπης και φυσικά και εμείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι. 

Το ένα είναι ο παγκόσμιος νεοπλασματικός χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός, δηλαδή η παγκόσμια τραπεζική φούσκα που έχει καταστήσει όλες τις τράπεζες στην ουσία πτωχευμένες, το δεύτερο είναι ότι μέσα σ’ αυτή τη φούσκα λειτουργεί η ζώνη του ενιαίου ευρώ η οποία ταυτόχρονα φτωχαίνει τις χώρες της περιφέρειας ενισχύοντας της χώρες του κέντρου που φυσικά δεν θέλουν να αναδιανείμουν τα πλούτη τους και το τρίτο, ότι μέσα σε όλο αυτό το χαμό (σαν το φιτίλι της έκρηξης), έρχεται και πάλι η προσπάθεια της Γερμανίας να ηγεμονεύσει στην Ευρώπη και να αποσπάσει ακόμα μεγαλύτερα πλούτη.
Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε εχέφρων άνθρωπος αυτό το εκρηκτικό μίγμα δεν μπορεί να προχωρήσει για πολύ και είναι φυσιολογικό να εκραγεί με έναν καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο. Όλα θυμίζουν τις παραμονές του πρώτου παγκοσμίου πολέμου ο οποίος υπήρξε το μεγαλύτερο ανθρωποσφαγείο.
Η παγκοσμιοποιημένη αυτή κατάσταση, ξεπερνά τα εθνικά κράτη, τα εθνικά οικονομικά συστήματα και φυσικά τα εθνικά πολιτικά συστήματα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Επομένως θα πρέπει το ταχύτερο όλοι οι λαοί να αρχίσουμε τουλάχιστον να ανιχνεύουμε προς τα πού οδηγεί τα πολιτικά συστήματα (που θα έπρεπε να λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις) αυτή η κατάσταση και να επέμβουμε γρήγορα πριν η κατάσταση μας σκοτώσει.
Πέτρος Χασάπης

Το ΝΑΤΟ έτοιμο να επέμβει στη Συρία…


Ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (Ναύαρχος των ΗΠΑ) Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε ότι πολλές χώρες της συμμαχίας εργάζονται πάνω σε ενεχόμενα σχέδια δράσης, για πιθανή στρατιωτική επέμβαση δίνοντας τέλος στο διετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Ο Ναύαρχος Σταυρίδης, δήλωσε ότι επεξεργάζονται μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων , για να τερματισθεί το αδιέξοδο και να βοηθήσουν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς τους αντάρτες και την επιβολή εμπάργκο όπλων.

Αλλά πρόσθεσε ότι μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και συμφωνία μεταξύ των 28 μελών της συμμαχίας μελών, είναι αναγκαίες προτού το ΝΑΤΟ αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία.

Είπε: «Είμαστε έτοιμοι αν κληθούμε να συμμετέχουμε, όπως ήμασταν στη Λιβύη.”

Aπειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή των Χάιφα και Τελ ΑβίβΟ πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απείλησε σήμερα πως η Ισλαμική Δημοκρατία θα καταστρέψει ολοσχερώς τις ισραηλινές μεγαλουπόλεις της Χάιφας και του Τελ Αβίβ εάν το Ισραήλ εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της.
«Ορισμένες φορές οι αξιωματούχοι του Σιωνιστικού καθεστώτος απειλούν να εξαπολύσουν στρατιωτική εισβολή, όμως οι ίδιοι γνωρίζουν κάλλιστα πως εάν κάνουν το παραμικρό λάθος, τότε η Ισλαμική Δημοκρατία θα κάνει σκόνη το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα», είπε ο Χαμενεΐ, μιλώντας ζωντανά στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης της χώρας του με την ευκαιρία του μηνύματος για το ιρανικό νέο έτος.
Το Ισραήλ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση κατά του Ιράν εάν η χώρα αυτή δεν εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες. Μολονότι η Τεχεράνη το αρνείται μετ’ επιτάσεως, το Ισραήλ και οι Δυτικοί υποπτεύονται ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει στρατιωτικούς σκοπούς.

Άγκυρα:Το αέριο της Κύπρου ανήκει και σε εμάς – Θα την εμποδίσουμε!

Η Τουρκία θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα για να προσελκύσει επενδύσεις και να σώσει την οικονομία της, διεμήνυσαν Τούρκοι αξιωματούχοι σήμερα σε δηλώσεις τους στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Άγκυρα:Το αέριο της Κύπρου ανήκει και σε εμάς – Θα την εμποδίσουμε!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει διορία στη Λευκωσία ως την Δευτέρα να προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη συγκέντρωση σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού, σε διαφορετική περίπτωση, η Κύπρος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης και εξόδου της από την ευρωζώνη.
Η Κύπρος διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για πιθανές ρωσικές επενδύσεις. Ο Κύπριος υπουργός Μιχάλης Σαρρής έχει αναφέρει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ Κύπρου είναι ένα από τα θέλγητρα για τις ρωσικές επενδύσεις. Ωστόσο, ένας Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι «ο πόρος αυτός ανήκει και στις δύο κοινότητες κι η μελλοντική εκμετάλλευσή του δεν μπορεί να αφεθεί στη βούληση μόνον της νότιας Κύπρου. Μπορεί να αναλάβουμε δράση εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών εάν είναι αναγκαίο».
Ο ίδιος μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος δήλωσε ότι «η αποκλειστική χρήση του πόρου αυτού (. . .) από τη Νότια Κύπρου αποκλείεται. . . είναι απαράδεκτη». «Συζητάμε όλα τα νομικά μέσα. . . θα μπορούσαμε να θέσουμε το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε επίσης άλλα, πολιτικά και νομικά κανάλια», πρόσθεσε ο ίδιος Τούρκος αξιωματούχος, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close