Ψευδείς δηλώσεις υποψηφίων τινάζουν τις Δημοτικές εκλογές? Καταγγελία από τις Δυνάμεις αλλαγής του Μιχ.Διαβάτη

 Για κωλύματα εκλογιμότητας των υποψηφίων κατά τα άρθρα 14 και 15 του Ν. 3852/10 μιλά ο συνδυασμός του Μιχάλη Διαβάτη τα οποία καταθέτει στις Δικαστικές αρχές αλλα και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρετε οτι ηρθαν σε γνώση τους πληροφορίες ότι συνδυασμοί στην υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, περιέλαβαν και ρητή δήλωση των υποψήφιων τους, ότι δεν εμπίπτουν αυτοί στα κωλύματα για τα παραπάνω άρθρα .
Ομως οπως ειναι γνωστό η  ανακριβής υπεύθυνη δήλωση οδηγεί σε ποινική διαδικασία δηλαδή η ψευδής δήλωση τιμωρείται  με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών  κατά την παράγραφο 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986). Για το λόγο αυτό η παράταξη του Μιχάλη Διαβάτη καλεί  τις υποψήφιες και τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών, να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 διοτι με την αποκάλυψη αυτη περα απο το  κίνδυνο  που διατρεχουν μεμονομένα η πληθώρα των ψευδών δηλώσεων μπορεί να τινάξει τις εκλογές στον αέρα.Επίσης ο συνδυασμός ζητά απο τη Δικαιοσύνη να εξετάσει για τους παραπάνω λόγους όλους τους συνδυασμούς για την πιστή εφαρμογή του Νόμου.

 Ολόκληρη η ανακοίνωση εχει ως εξής:
 Οι  «Δυνάμεις Αλλαγής»  αποτελούν   μια κίνηση  Κερκυραίων πολιτών από κάθε πολιτικό χώρο, από την δημοκρατική πατριωτική δεξιά ως τις παρυφές της σοσιαλιστικής αριστεράς. Είμαστε άνθρωποι που συναντηθήκαμε, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών. Είναι, άλλωστε γενικά παρεκτό ότι ζούμε στους καιρούς μιας πολύπλευρης κρίσης.
Μιας κρίσης  που  οφείλεται στη δυσκολία ανανέωσης της δημόσιας ζωής σε όλες τις εκφράσεις της.  Όμως, κάθε κρίση αυτού του μεγέθους δημιουργεί τις προϋποθέσεις, για να γεννηθεί το καινούργιο. Συνεπώς, όπως κάθε γέννα της Ιστορίας, δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από τις «ωδίνες ενός τοκετού», από κοινωνική και οικονομική δυσπραγία, που οδηγεί αναγκαστικά στην  πολιτική απαξίωση των κατεστημένων αρχόντων.
 Όπως είναι γνωστό συγκροτήσαμε ψηφοδέλτιο, για να διηγηθούμε στους συμπολίτες μας το δικό μας αφήγημα, τις δικές μας προτάσεις,  την  άλλη πολιτική πρόταση για τον Δήμο της Κέρκυρας όπως αναλυτικά περιγράφεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη.  Σε πλήρη γνώση  των δυσκολίων που θα αντιμετωπίζαμε,  μπήκαμε στην μάχη.  Δυστυχώς ο αγώνας δεν διεξάγεται μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά εξελίσσεται παράλληλα και στο νομικό του σκέλος. Όμως η δέσμευση μας να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατία και το δικαίωμα της συμμετοχής των πολλών στα πράγματα που αφορούν το κοινό των Κερκυραίων, μας επιβάλλει να προβούμε σε όλες τις ενέργειες.
Όσον αφορά το νομικό μέρος ήδη το πρώτο στάδιο εκδικάστηκε από το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας και όπως είναι γνωστό η απόφαση που εξεδόθη, δεν ευνοούσε τις δικές μας θέσεις. Όμως όπως επίσης είναι εύκολα αντιληπτό για το μέρος που αφορά την διοικητική δικαιοσύνη έχει εκδικαστεί μόλις ο πρώτος βαθμός, ενώ για το ηθικό μέρος μετά και την εκδίκαση των ενστάσεων σε πρώτο και τελευταίο βαθμό η υπόθεση θα οδεύσει για την έδρα του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
Ένα σημαντικό ζήτημα, που μας απασχολεί,  είναι η στάση μας απέναντι στα κωλύματα εκλογιμότητας των υποψηφίων κατά τα άρθρα 14 και 15 του Ν. 3852/10.  Σε γνώση μας περιήλθαν πληροφορίες ότι συνδυασμοί στην υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, περιέλαβαν και ρητή δήλωση   
των υποψήφιων τους, ότι δεν εμπίπτουν αυτοί στα κωλύματα για τα παραπάνω άρθρα . Όπως επίσης είναι γνωστό, ανακριβής υπεύθυνη δήλωση οδηγεί σε ποινικό κολασμό (φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών  κατά την παράγραφο 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986). Για το λόγο αυτό καλούμε τις υποψήφιες και τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών, να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, ώστε να μη διατρέχουν τον κίνδυνο αυτό. Καλούμε δε και τη Δικαιοσύνη να εξετάσει για τους παραπάνω λόγους όλους τους συνδυασμούς για την πιστή εφαρμογή του Νόμου.  Είναι προφανές ότι δεν είναι στις διαθέσεις μας να ξεκινήσουμε ένα κυνήγι μαγισσών, που θα οδηγήσει συμπολίτες μας σε στέρηση της ελευθέριας τους. Φυσικά δημιουργεί προβληματισμό –και μένει να διακριβωθεί από την ανάκτηση των δικαιολογητικών –  αν υπάρχουν υποψήφιοι σε συνδυασμούς που υπογράφουν, χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν, αλλά και αυτό  πλέον πρέπει να αξιολογηθεί  από τον κερκυραϊκό λαό.
Όσον αφορά τις εκλογές της 18ης Μαΐου θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το διπλό δίλλημα που καλείται να απαντήσει ο  κάθε κερκυραίος και η κάθε κερκυραία είναι η επιλογή ανάμεσα στις μνημονιακές δυνάμεις  και ανάμεσα σε όσους γνήσια και σταθερά εκφράζουν  την αδιαπραγμάτευτη βούληση του λαού μας για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική συνοχή, την περιφρούρηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Στα διλλήματα αυτά εμείς οι Κερκυραίοι οφείλουμε στη Ριζοσπαστική Πολιτική Ιστορία του τόπου μας, να απαντήσουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα.   
Σε όσους βρίσκονται δίπλα μας , σε όσους έχουν πυκνώσει τις γραμμές μας, στους συμπολίτες μας που ήρθαν κοντά μας και μας στήριξαν  ηθικά με τον θετικό τους λόγο και έργο, εκφράζουμε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας και τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς. Άλλωστε, το συναρπαστικό αυτό ταξίδι μας έχει μόλις ξεκινήσει !
Καλή δύναμη !  

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button
Close