Ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή ή υπηρεσιακή κυβέρνηση απο την Κυριακή

kivernitiko_simvoulioΈκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο θα συγκαλέσει εκτάκτως απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το ερώτημα την Κυριακή να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηματισθεί υπηρεσιακή με σκοπό την διενέργεια εκλογών ή να αποδεχθεί η Ελλάδα την ενδιάμεση συμφωνία που προσφέρουν οι δανειστές και να την φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή.
Καταιγιστική μορφή λαμβάνουν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την απόφαση να συγκαλέσει εκτάκτως απόψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του αυριανού Eurogroup.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στους οποίους ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν κατανοεί γιατί οι θεσμοί επιμένουν σε τόσο σκληρά μέτρα.
Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που επισκέπτεται το Μαυροβούνιο εκλήθη να επιστρέψει εσπευσμένα το απόγευμα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες οι δανειστές ζητούν την παράταση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας έως το Νοέμβριο και προσφέρουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για περίοδο τριών ετών.
Αυτό προκύπτει από έγγραφα των θεσμών -της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Μέχρι και το Νοέμβριο, οι θεσμοί θα δανείσουν στην ελληνική κυβέρνηση συνολική χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από αυτά, τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ προέρχονται από την Ευρώπη και τα 3,5 δισεκατομμύρια από το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από στοιχεία των τριών θεσμικών οργάνων.
Φυσικά η “χορηγία” αυτή θα συνοδεύεται από “αιματηρά” μέτρα.
defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button