Χωρίς να πέσει μια σφαίρα κατέλαβαν την Κριμαία οι Ρώσοι

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές έχουν καταλάβει το σύνολο των σημείων εισόδου και εξόδου από την Κριμαία, όπως αναφέρουν στο defencenet.gr απόλυτα έγκυρες πηγές που πρόσκεινται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αεροδρόμια, λιμάνια, διαβάσεις, ουκρανικές αεροπορικές και ναυτικές βάσεις, το κέντρο των τηλεπικοινωνιών, οπλοστάσια, αποθήκες πυρομαχικών, όλα έχουν καταληφθεί από δυνάμεις Spetznaz, GRU και αλεξιπτωτιστές χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό. 

Γιατί μπορεί το 65% της Κριμαίας να είναι ρωσόφωνοι, αλλά το υπόλοιπο ποσοστό είναι Ουκρανοί από άλλες μειονότητες, ενώ και οι αεροπορικές βάσεις διοικούνται από Ουκρανούς, οι οποίοι όμως προφανώς δεν συμπαθούν τη νέα ουκρανική κυβέρνηση.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πλέον αθόρυβη επιχείρηση στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, η οποία εκτελείται από άνδρες και στρατιωτικά μέσα που δεν φορούν καν διακριτικά!.

Είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές που μεταδίδονται από την κατάληψη του στρατιωτικού και πολιτικού αεροδρομίου BelbeK (όπου όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο έχουν διακοπεί) στην Σεβαστούπολη από «άγνωστους» ενόπλους. 

Την στιγμή που ξεκινούσε η επιχείρηση κατάληψης του αεροδρομίου ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 της ουκρανικής Αεροπορίας προσπάθησε να διαφύγει και ενώ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία στην πίστα για να απογειωθεί όπως διέταξε τον πιλότο του ο διοικητής της βάσης, οι Ρώσοι κομάντο με τα όπλα στο χέρι μπήκαν με τζιπ στον διάδρομο και του έκλεισαν το δρόμο με αποτέλεσμα αυτό να μην μπορέσει να απογειωθεί.

Στο Belbek έχει την έδρα της η 204 Πτέρυγα της ουκρανικής Αεροπορίας με 39 MiG-29 τα οποία επιχειρούν σε Μοίρες ενώ ακόμη υπάρχουν 11 επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 τα οποία όλα έπεσαν στα χέρια των Ρώσων.

Αργά το απόγευμα δέκα μεταφορικά αεροσκάφη IL-76 της ρωσικής  Αεροπορίας προσγειώθηκαν στο Belbek μεταφέροντας αερομεταφερόμενες δυνάμεις.

Επίσης ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν την 174η αντιαεροπορική μονάδα με συστήματα S-300 στο Derhachi κοντά στην Σεβαστούπολη, την 50η στη αντιαεροπορική μονάδα με S-300 και S-200 στο Feodosiya και την 55ο αντιαεροπορική μονάδα με συστήματα Buk-M1.

Όπως μάλιστα δήλωσε ουκρανική στο ουκρανικό glavcom «Η κυριότερη ουκρανική δύναμη κρούσης στην Κριμαία έχει εξουδετερωθεί. Ο έλεγχος του εναέριου χώρου της Κριμαίας και της Μαύρης Θάλασσας έχει περάσει στα χέρια του επιτιθέμενου».

Συνολικά εκτιμάται ότι στην ουκρανική αεροπορική βάση Balbek υπάρχουν περί του 400 ενόπλους και δύο τροχοφόρα ΤΟΜΠ.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκαν και οι αρχικές πληροφορίες ότι κομβόι αποτελούμενο από 10 τροχοφόρα ΤΟΜΠ BTR κατευθύνεται προς την Συμφερόπολη χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ποια η ακριβή της αποστολή εκεί.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close