Tο τσαμπουκαλίκι του Νικολούζου φέρνει κατεπείγον έλεγχο συμβάσεων στο Δήμο Κέρκυρας χωρίς να είναι ο Δήμος Κέρκυρας στους 10 ελεγχόμενους!!!!

nikolouzosΟ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ “ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΚΙ” ΤΟΥ.ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ .ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΩΣΤΙΚΟ?

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο απο το Corfu Press για να πάρετε κλίμα…….

Διαστρεβλώνοντας πλήρως το περιεχόμενο της επιστολής του Κώστα Νικολούζου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκδικείται για την πολιτική επίθεση του Δήμαρχου Κέρκυρας και σε μία πρωτοφανή κίνηση, διατάζει το σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να έρθει εσπευσμένα στην Κέρκυρα για να κάνει φύλλο και φτερό τις συμβάσεις των εργαζόμενων στον ΟΤΑ…

Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης δέχονται εσωτερικά πυρά ακόμα και από Δήμαρχους και Περιφερειάρχες που εξελέγησαν με τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι δεν στέλνουν στοιχεία για να προχωρήσει η αξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις…
Όπως φαίνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να στρέψει τα πυρά του στο Δήμαρχο Κέρκυρας και, με στοχευμένες διαρροές, τη σκυτάλη παίρνει με… εσωτερική πληροφόρηση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η εξειδικευμένη σε θέματα Αυτοδιοίκησης ιστοσελίδα epolis.gr: σε μία επίδειξη δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσιεύει με… ειρωνικά σχόλια για το Δήμαρχο Κέρκυρας την απάντηση του Μητσοτάκη στον Κώστα Νικολούζο, χωρίς να δημοσιεύσει ποτέ την ίδια την επιστολή του τελευταίου, που αποτέλεσε την αφορμή για την απάντηση!

Διατάσσει να έρθουν αμέσως ελεγκτές

Μάλιστα, σε ένα δείγμα εσωτερικής πληροφόρησης (αφού πουθενά στην επιστολή του δεν φαίνεται το ότι θα διαταχθεί κατεπείγον έλεγχος) ανακοινώνεται μέσω της εν λόγω ιστοσελίδας ότι εντός της εβδομάδας θα καταφτάσει στο νησί κλιμάκιο του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για να… κάνουν φύλλο και φτερό τις συμβάσεις των εργαζομένων στο Δήμο Κέρκυρας…
Η ιστοσελίδα φιλοξενεί, μάλιστα, και δήλωση κορυφαίας πηγής –όπως αναφέρει- του ΣΕΕΔΔ (την οποία πάντως δεν κατονομάζει) και η οποία φέρεται να λέει ότι «η αποκάλυψη του Δημάρχου μας αναγκάζει να πάμε εσπευσμένα στο νησί»!
Και αυτό παρά το ότι ο Δήμος Κέρκυρας δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στους πρώτους 10 Δήμους, που ελέγχει το ΣΕΕΔΔ…

Επικοινωνιακό παιχνίδι και εκδίκηση για το «αντάρτικο» ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται πως γύρευε αφορμή να κάνει τη ρελάνς στο ολοένα και αυξανόμενο (και εκτός ΣΥΡΙΖΑ) κύμα των δήμαρχων ανά την Ελλάδα που εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην αξιολόγηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τον επανέλεγχο των συμβάσεων όσων μονιμοποιήθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου.
Έτσι, γραπώνεται από την αποστροφή της επιστολής Νικολούζου στην οποία αναφέρει πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην απομάκρυνση 120 υπαλλήλων που εμπίπτουν στην κατηγορία του επανέλεγχου των συμβάσεών τους.
Ωστόσο, ενώ η αποστροφή Νικολούζου είχε πολιτικό και καταγγελτικό χαρακτήρα και αναφερόταν σε όλους όσοι είχαν μονιμοποιηθεί το 2006, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τεχνηέντως μέσω εντός 24ωρου (!) απάντησής του (και με στοχευμένες διαρροές στα media) επιχειρεί να διαστρεβλώσει το σημείο αυτό κάνοντας λόγο για… παραδοχή Νικολούζου ότι υπάρχουν παράνομες μονιμοποιήσεις!!!

Τι γράφει ο ένας και πως τα διαστρεβλώνει ο άλλος…

«Στο Δήμο της Κέρκυρας (πληθυσμού 120.000 κατοίκων) εργάζονται συνολικά 576 άτομα και σύμφωνα με τις δικές σας επίσημες εκτιμήσεις κατατάσσεται στους υποστελεχωμένους δήμους. Κι όμως ζητάτε να απομακρύνετε, με τη μέθοδο της νέας «αξιολόγησης» που επινοήσατε, 120 άτομα» αναφέρει ο Κ. Νικολούζος, για να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης: «Θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζετε ότι οι «γκρίζες» για να μην πω παράνομες «μονιμοποιήσεις» είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και σας ευχαριστώ γι’ αυτό καθώς δικαιώνει τη νομοθετική μου πρωτοβουλία για τον έλεγχο των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου»!!!

Ούτε οι δικοί του δεν του στέλνουν τις λίστες αξιολόγησης…

Η κίνηση Μητσοτάκη μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντιπερισπασμός στην αποτυχία του ίδιου και της Ν.Δ. να υποχρεώσουν την πλειονότητα των Δήμων και των Περιφερειών να στείλουν στοιχεία ώστε να εφαρμοστεί η «αξιολόγηση» που σύμφωνα με το νόμο, θα οδηγήσει το 15% των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα που εξειδικεύεται σε ζητήματα Αυτοδιοίκησης «aftodioikisi.gr», η αξιολόγηση Μητσοτάκη (Ν. 4250/2014) δεν προχωρά καθώς παρά το ότι η σχετική προθεσμία έχει λήξει και μετά τις παρατάσεις προ πολλού (μέχρι 1η Σεπτεμβρίου έπρεπε να είχε γίνει ο επιμερισμός των ποσοστών και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου και οι εκθέσεις αξιολόγησης από τους αξιολογητές), ένα μεγάλο τμήμα του Δημοσίου, οι ΟΤΑ, γύρισαν την πλάτη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι δήμοι που έχουν στείλει τους επιμερισμούς των ποσοστών δεν είναι παραπάνω από 15 (από τους συνολικά 325, δηλαδή, ποσοστό 4,6%!), ενώ από τις περιφέρειες δεν έχει στείλει καμία. Να σημειωθεί ότι από τις 13 περιφέρειες στις εννέα έχουν εκλεγεί «γαλάζια» ή πρώην «γαλάζια» στελέχη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στοιχεία δεν έχει στείλει ούτε και ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ και εκλεγείς πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι αποφάσεις ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και οι διαρροές του ΥΔΜΗΔ

Άλλωστε, επί προεδρίας του Γιάννη Σγουρού που σήμερα είναι α΄ αντιπρόεδρος (θέση την οποία κατείχε στην προηγούμενη διοίκηση ο σημερινός πρόεδρος Κώστας Αγοραστός) οι περιφερειάρχες είχαν ταχθεί κατά τη αξιολόγησης και είχαν αποφασίσει να παρέμβουν υπέρ της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ.
Την ίδια απόφαση είχε λάβει πρόσφατα και η ΚΕΔΕ επί προεδρίας του Κώστα Ασκούνη, η οποία, πάντως, δεν έχει επαναβεβαιωθεί μετά την εκλογή του Γιώργου Πατούλη ο οποίος δεν συμμετείχε στο προηγούμενο Δ.Σ. Πάντως, κατά την πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ οι “γαλάζιοι” δήμαρχοι τάχθηκαν κατά της αξιολόγησης αλλά και του επανελέγχου των συμβάσεων, ενώ και ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη διαφωνία του με την «αξιολόγηση με ποσοτικούς στόχους».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close