Φριχτά εγκλήματα των Τούρκων στους Κούρδους – Σκληρές Εικόνες (2 video)

Εμείς οι Έλληνες ξεκινήσαμε να απελευθερώνουμε την πατρίδα μας από τους Τούρκους το 1821 και σταματήσαμε το 1922 με την ήττα του στρατού μας στη Μικρά Ασία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Ιωνίας.

Εάν εξαιρέσει κανείς τον διωγμό των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη το 1955 και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, με τα φριχτά εγκλήματα που διέπραξε ο τουρκικός στρατός εις βάρος των Ελλήνων του νησιού, οι Έλληνες (της κυρίως Ελλάδας) έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει τουρκική κατοχή.

Ακόμα και οι μνήμες που υπήρχαν στα σχολικά βιβλία της ιστορίας μας άρχισαν να ξεριζώνονται στο όνομα της «ελληνοτουρκικής φιλίας». Θυμάστε και το βιβλίο που είχε γράψει η Μαρία Ρεπούση που περιέγραφε τη σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης ως «συνωστισμό», της ίδιας Μαρίας Ρεπούση που κάθεται στα έδρανα της Βουλής.

Για τους Κούρδους, όμως, ο Τούρκος «αφέντης» ποτέ δεν έφυγε από το σβέρκο τους. Συνεχίζει και τους κρατά υπόδουλους. Ένα έθνος 40.000.000 ανθρώπων οι Κούρδοι, αρχαίος λαός της περιοχής όπως και εμείς, είδαν την πατρίδα τους να μοιράζεται ανάμεσα στο Ιράκ, στο Ιράν, στη Συρία και στην Τουρκία.

Οι Κούρδοι, όσο κι αν σας φανεί περίεργο, έχουν γλωσσολογικές συγγένειες με τους Έλληνες. Για παράδειγμα, στην ιωνική διάλεκτο της αρχαίας Ελληνικής η λέξη πληγή λέγεται πλην ενώ στα Κουρδικά brin. Από το ρήμα brin, που σημαίνει κόβω, αφαιρώ έρχεται η ελληνική λέξη πριόνι, που στα Κουρδικά λέγεται brek. Η λέξη μείζων στα κουρδικά λέγεται mezin. Η λέξη μυς λέγεται misk και η λέξη κούρος, Kur. Η ελληνική λέξη οστούν λέγεται ostik και ο αστήρ, astare, γεγονός που υποδεικνύει για τους γλωσσολόγους κοινή καταγωγή.

Οι Κούρδοι αγωνίζονται δεκαετίες ολόκληρες για την ελευθερία τους. Πώς είναι όμως να αγωνίζεσαι για ελευθερία όταν βρίσκεσαι υπό τουρκική κατοχή;

Δείτε σε βίντεο τι σημαίνει τουρκική κατοχή όχι πριν 200 χρόνια, αλλά σήμερα, για να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι. Τα βίντεο να τα δουν ειδικά οι… τελάληδες της «ελληνοτουρκικής φιλίας», οι θιασώτες της θεωρίας ότι στη Σμύρη έγινε… συνωστισμός…

Μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα είναι να απορεί κανείς πώς σήμερα η «πολιτισμένη» ανθρωπότητα «ξαφνιάζεται» από το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία, που είναι το Ισλαμικό Κράτος, εξασκεί την εγκληματικότητά της πάνω στους Κούρδους εδώ και ολόκληρες δεκαετίες.

ΒΙΝΤΕΟ: Φριχτά εγκλήματα των Τούρκων στους Κούρδους – Σκληρές Εικόνες

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close