ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ “ΕΤΑΙΡΟΙ”-ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ

MafiaCyprusLΜε μια αγορά “πεθαμένη” από τα capital controls που κανείς δεν ξέρει πότε θα βγούν, με εκβιασμούς από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες που ξεπερνούν κατά πολύ σε θρασύτητα αυτές των “κανονικών” νταβατζήδων και με μια σειρά τραγικών Ελλήνων πολιτικών (Γ.Παπανδρέου, Α,Σαμαράς, Φ.Γεννηματά, Ε.Βενιζέλος, κλπ) να παριστάνουν τους τιμητές (!) η Ελλάδα σήμερα, τέταρτη ημέρα με κλειστές τις τράπεζες, δεν έχει πλέον περιθώρια επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση.

Με απλά λόγια, λένε ψέματα όσοι πιστεύουν ότι και “ΝΑΙ’ να ψηφίσουν οι πολίτες την Κυριακή, σε μερικές ημέρες όλα θα επανέλθουν στη προηγούμενη “ανώμαλη” κανονικότητα.

Τίποτα πλέον δεν θα είναι πια το ίδιο.

Οι Ελληνες πολίτες μετά το έγκλημα του Βερολίνου και της ΕΚΤ που βασίστηκε στην αφέλεια(ελπίζουμε…) της ελληνικής κυβέρνησης, απλά θα ζουν μόνιμα στο καθεστώς φόβου για τις καταθέσεις τους, για την περιουσία τους, για την ζωή τους.

Υπάρχει στα σοβαρά κανενας που να πιστεύει ότι, όποτε και αν, αρθούν τα capital controls, θα μείνει έστω και ένας καλόπιστος πολίτης-καταθέτης στις “σάπιες” τράπεζές τους;

Ας πάρουμε το ιδανικό σενάριο για τους φιλομνημονιακούς: “Ναι” την Κυριακή, παραίτηση κυβέρνησης, διενέργεια εκλογών και νίκη (λέμε, τώρα…) ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ και όποιου άλλου έχει ταχθεί υπέρ του περίφημου “να ψηφίσουμε ότι νάναι και μετά θα το αλλάξουμε” που είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ.Θεοδωράκης.

Και έρχεται το νέο Μνημόνιο υπό την μορφή της πρότασης Γιουνκέρ που έχει τεθεί υπ’όψιν των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα.

Νομίζετε ότι δεν θα γίνει “κούρεμα” καταθέσεων. Οσο είμαστε στο έλεος της ΕΚΤ και του Βερολίνου, οι καταθέσεις των Ελλήνων θα κινδυνεύουν εσαεί. Και των υπόλοιπων Ευρωπαίων της ευρωζώνης, φυσικά, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς…

Να αποκαλύψουμε ότι η νομική υπηρεσία της ΕΚΤ αυτή την στιγμη που γράφονται οι γραμμές αυτές ήδη μελετά τρόπους να σπάσει την κοινοτική οδηγία και τον ελληνικό νόμο για προστασία των καταθετών μέχρι 100.000 ευρώ και να “θερίσει” ότι υπάρχει στις ελληνικές τράπεζες.

Και αυτό το έψαχνε από καιρό και μάλλον θα το κάνουν “ετσιθελικά” με τους καταθέτες να ελπίζουν μετά μόνο σε μία προσφυγή (πανάκριβη) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να δικαιωθούν ποιος ξέρει πότε. Θα δούμε πότε θα το εφαρμόσουν…

Εδώ μιλάμε για κανονικούς γκάνγκστερ και σε αυτούς η παρέα Σαμαρά, Βενιζέλου κλπ. έχει παραδώσει τη χώρα.

Εν πάση περιπτώσει, εγκρίνεται το πακέτο Γιουνκέρ και αρχίσει να εφαρμόζεται από τους μνημονιακούς.

Στα σοβαρά πιστεύει κανείς ότι δεν θα τιναχθεί η χώρα στον αέρα μέσα σε ένα χρόνο το αργότερο;

Οτι οι πολίτες που έχουν ψηφίσει “Ναι” δεν θα γίνουν αντικείμενο μίσους από αυτούς που έχουν ψηφίσει “Οχι”, όταν οι δεύτεροι θα χάνουν σπίτια, θα απολύονται και δεν θα έχουν να φάνε; Γιατί φυσικά θα έρθουν άμεσα και οι μαζικές κατασχέσεις σπιτιών για τα “κόκκινα δάνεια”.

Κοινωνική γαλήνη τέλος, οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που θα έχουν ψηφίσει “Ναι” όχι απλά δεν θα εμπιστεύονται την ΕΕ, αλλά βαθιά μέσα στη νέα γενιά θα ριζώσει το μίσος για τους υπαίτιους της ταλαιπωρίας τους.

Ενα νέο κύμα ανέργων θα σαρώσει τον τόπο, θα προκύψουν κορυφαία ζητήματα ασφάλειας και εσωτερικής και εξωτερικής, αφού το πρώτο που θα εκτελέσουν οι δανειστές είναι οι δαπάνες για την άμυνας.

Τίποτα δεν μπορεί να ξαναγίνει όπως ήταν μέχρι το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι, για να ξέρουν τις τους περιμένει. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Ισλανδία ούτε Κύπρος..

Τώρα που οι ξένοι έκλεισαν τις τράπεζες, δεν πρόκειται να τις ξανανοίξουν όπως τις ξέραμε.

Το σοκ των επιχειρηματιών δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ, η κατανάλωση θα βουλιάζει συνεχώςοι επενδύσεις θα είναι μηδενικές και ο Γιουνκέρ (αν υπάρχει…) θα μιλάει ακόμα για τα φανταστικά 35 δισ ευρώ του “πακέτου στήριξης”.

Η Ελλάδα την Κυριακή το βράδυ έκλεισε ένα κεφάλαιο στην ιστορία της που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2002 για να μην πάμε παραπίσω, το 1980…

Δεν είναι “εταίροι” οι αποστειρωμένοι τύποι με τα γυαλάκια και τα πανάκριβα κοστουμάκια που κάθονται απέναντί μας. Βασικά μας σιχαίνονται, όταν δεν μας περιφρονούν. Eίτε έχουν απέναντί τους τον Τσίπρα, είτε τον Σαμαρά.

Δεν είναι καν “αναγκαστικοί” συνεταίροι. Είναι οι προστάτες της “γειτονιάς” που σπάνε πόδια και χέρια σε όποιον δεν έχει να πληρώσει “τα συμφωνηθέντα”.

Και δεν έχει να τα πληρώσει όχι γιατί δεν δούλεψε ο φουκαράς (και δούλεψε και θυσίες έκανε) αλλά γιατί απλά “δεν βγήκε” το επιχειρησιακό πλάνο που κατέστρωσε ο … ίδιος ο προστάτης που του δάνεισε τα λεφτά για να τον βοηθήσει σε μια δύσκολη ώρα

Αυτό που έγινε την Κυριακή κατ’ιστορική αναλογία είναι το ίδιο με αυτό που έγινε το 1204 στην πρώτη Αλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Και κάπου εδώ έχει τελειώσει και το ευρώ. Το ελληνικό ευρώ.

Γιατί το όνομα του νομίσματος είνα ελληνικό, όπως και το όνομα αυτής της περιοχής του κόσμου πουδεν δίστασε να “πυροβολήσει” την κοιτίδα της την Κυριακή το βράδυ.

Είναι μονόδρομος πλέον το τέλος του “κοινού” νομίσματος, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλη την ευρωζώνη.

Εν πάση περιπτώσει μια εποχή τελειώνει, μια άλλη αρχίζει. Με πολύ πόνο. Οπως όταν γεννιέται κάτινέο.

Ολα θα φτιάξουν κάποια στιγμή.

Αρκεί να μην χάσουμε έδαφος, θάλασσα και αέρα. Γιατί αυτά δεν θα μπορέσουν να επανέλθουν ποτέ πια στην ιδιοκτησία μας…

defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close