Φήμες ότι η Γερμανία θα μπλοκάρει την συμφωνία προκαλεί μετωπική σύγκρουση Ουάσιγκτον-Βερολίνου

gernanuaΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ TA ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έχουν εντολή το Σαββατοκύριακο να μπλοκάρουν μια λύση για την Ελλάδα, αναφέρουν πληροφορίες από το Βερολίνο, κάτι που κτύπησε … “καμπανάκι” στην Ουάσιγκτον που έσπευσε να παρέμβει άμεσα,
Γιατί οι φήμες αυτές; Γιατί υποτίθεται στη Γερμανία θεωρούν ότι η Ελλάδα “παίρνει πολλά” και προσπαθεί με δεδομένα που αφορούσαν στην τελευταία αξιολόγηση, δηλαδή τα 3,5 δισ ευρώ που θα έπαιρνε τότε, να πάρει 53 δισ.ευρώ.
Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη: Το Βερολίνο ανησυχεί ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα και θέλει να “τελειώσει” μαζί της μια και καλή. Ρίχνοντας όμως την Ελλάδα στο χάος για τον επόμενο μήνα. Τουλάχιστον… Και επιζητώντας κυβέρνηση από ολα τα κόμματα του παλαιού “μνημονιακού τόξου”.
Σε απάντηση στις φήμες από το Βερολίνο  οι ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τόνισε ότι “Καλωσορίζουμε τις τελευταίες προτάσεις της Ελλάδας. Είμαστε χαρούμενοι να βλέπουμε την Ελλάδα να πραγματοποιεί τα απαιτούμενα βήμα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζος Έρνεστ και πρόσθεσε με νόημα … κοιτώντας το Βερολίνο ότι“Οι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να εκτιμήσουν της προσπάθειες της Αθήνας”.
Αν απειλήσουν ότι θα αφήσουν τους Ρώσους να πάμε μια βόλτα μέχρι την Πύλη του Βραδεμβούργου, σίγουρα θα αλλάξουν άποψη οι Γερμανοί…
defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close