Τ.Μάλοξ: «Καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει τώρα από το ευρώ πριν καταρρεύσει μαζί με όλη την €ζώνη»

US_3Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ένα 24ωρο πριν από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία θα συζητούσε την συμμετοχή του Ταμείου ή όχι στο πρόγραμμα μια δήλωση του υποψήφιου νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ε.Ε. δείχνει τις προθέσεις της νέας αμερικανικής διοίκησης του Ν.Τραμπ αναφορικά με την χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Τέντ Μάλοξ απατώντας σε ερώτηση εάν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ε.Ε. είπε: «Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων αλλά θεωρώ πως από οικονομικής σκοπιάς υπάρχει ένας πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ τώρα».

Ουσιαστικά με την δήλωσή του αυτή ο Μάλοξ έδειξε και τις προθέσεις του Λευκού Οίκου αναφορικά με την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα η οποίες είναι αρνητικές.

Ο υποψήφιος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ και διακηρύσσει ότι οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το ευρώ σε κατάρρευση, συμβουλεύοντας πρακτικά την Ελλάδα να αποχωρήσει συντεταγμένα πριν γίνει κάτι τέτοιο, παρά ασύντακτα και βεβιασμένα με την κατάρρευση όλης της €ζώνης.

Πρόσφατα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε την αρνητική στάση του απέναντι στην Ε.Ε. και το επιβεβαίωσε πρόσφατα στη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι στον Λευκό Οίκο, όταν και επαίνεσε το Brexit.

pronews

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close