Τραμπ, Μέι και Μακρόν βομβάρδισαν την Συρία τα ξημερώματα

damaskosTελικά ΗΠΑ,ΓΑΛΛΙΑ και ΑΓΓΛΙΑ κτύπησαν χθες το βραδυ την Συρία,Εκρήξεις συγκλονισαν  την πρωτεύουσα. Ο Τραμπ με μήνυμα του έδωσε το πράσινο φως.  Ρωσικοί πυραυλοι κατά αμερικανικών, γαλλικών, αγγλικών cruise πυραύλων . Οι πύραυλοι των ΗΠΑ χτύπησαν  στόχους και πόλεις σε όλη τη Συρία. Η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 13 αμερικανικούς πυραύλους πάνω από την Κiswah νότια από τη Δαμασκό.

Οι ενέργειες που έγιναν στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.

«Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ.

«’Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την συντονισμένη επίθεση «εχθρική πράξη κατά ενός κυρίαρχου κράτους».Σημείωσε μάλιστα πως συνιστά και παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς η επιχείρηση δεν είχε λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τα πλήγματα που κατέφεραν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Συρία εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού και τα οποία κατήγγειλε «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Εν τω μεταξύ εκτακτη συνεδρίαση του NATO, σε επίπεδο πρεσβευτών, θα λάβει χώρα το απόγευμα ώστε οι Σύμμαχοι να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στη Συρία.

Κατά τη σύσκεψη οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία θα ενημερώσουν τους εταίρους τους για τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button