Το “χέρι” της Κυβέρνησης στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας!!Ο Λέσσης υπάκουσε και τους “εφαγε”

Σύμφωνα με πληροφορίες έβαλε το χεράκι της η κυβέρνηση στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας και ο Δήμαρχος κ.Κ.Λέσσης πέταξε όλους από τη παράγκα αφού ακόμη κτίριο Δημαρχείου δεν υπάρχει και έσπασε τη συμφωνία διακυβέρνησης του Δήμου με την παράταξη Νότια Κέρκυρα Πολιτών.

Το θέμα είναι ότι η Κυβέρνηση θελει να χρησιμοποιήσει το ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια ως ενδιάμεση λύση και αυτο έγινε γνωστό στη Νότια Κέρκυρα  και στον Δήμαρχο της κ.Λέσση.Απο τη στιγμή που ο εκλεγμένος Δήμαρχος αποφάσισε να ακολουθήσει τη κομματική γραμμή δεν μπορεί να εχει συνεργασία με την παράταξη του κ.Γιαννη Πανδη που είναι καθολικά αντίθετη με τη χρησιμοποίηση του ΧΥΤΑ Νοτου…Επίσης του ανέφεραν κομματικά στελέχη ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με άτομα που είναι εμπλεκόμενα με δικογραφίες για τον ΧΥΤΑ και να τους ισχυροποιεί με την συνεργασία στο Δήμο του Νότου.

Ετσι τους έφαγε και εξεδόθησαν οι παρακάτω ανακοινώσεις των δυο παρατάξεων που συμφώνησαν αρχικά αλλά το ΧΕΡΙ της Κυβέρνησης τα άλλαξε όλα.

Ηδη ο προτεινόμενος για Αντιδήμαρχος Καθαριότητας που καθάρισε το Δήμο τις τελευταίες ημέρες και ειχε συμφωνηθεί οτι θα ηταν ο Αλέξανδρος Καστρινός κόπηκε και στη θέση του ανακοινώθηκε ο Αντώνης Βλάσσης…

Οσο για τον επικεφαλής κ.Γιαννη Πανδη και όσους αντιστάθηκαν στη παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου αρχίζει να “δουλεύει” η Δικογραφία  σε βάρος τους και κινούνται οι διαδικασίες…

Ενημερωτικά δημοσιεύουμε τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις που θέλεις τη Πυθία να σου εξηγήσει τι συμπέρασμα βγάζουν!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΣΣΗΣ Δήμαρχος Νότου «Από την πρώτη στιγμή που ο λαός της Νότιας Κέρκυρας με την ετυμηγορία του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές μας ανέθεσε την ευθύνη της διακυβέρνησης του Δήμου μας, εξέφρασα την πρόθεση μου, που αποτελεί και εδραία πεποίθηση μου, η οποία στηρίζεται στις αρχές του θεσμού της αυτοδιοίκησης για συγκλίσεις, συναινέσεις και συνεργασίες να συζητήσω με όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού μας Συμβουλίου για να εξετάσουμε την προοπτική προγραμματικών συγκλίσεων, μέσα από μια διαδικασία όσμωσης και συνεργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε μια αρχική προσέγγιση και συμφωνία με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Νότια Κέρκυρα Πολιτών» κύριο Γιάννη Πανδή. Μια συμφωνία η οποία πρέπει να στηρίζεται στις αρχές της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, στον αλληλοσεβασμό και στην όσμωση των διαφορετικών προσεγγίσεων και απόψεων, με στόχο πάντα να τεθούν τα θεμέλια ενός ισχυρού Δήμου που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας.
Είναι γνωστό σε όλη τη Κερκυραϊκή κοινωνία και πολύ περισσότερο στους συνδημότες μου της Νότιας Κέρκυρας, ότι δεν με ενδιαφέρει η νομή της εξουσίας, αλλά από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα αυτοδιοικητικά πράγματα προτεραιότητα μου, ήταν η εφαρμογή ρεαλιστικών πολιτικών που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αξιοποιούν τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας.
Η όποια συνεργασία όμως θα πρέπει να στηρίζεται στην αρχή του αλληλοσεβασμού, της αλληλοεμπιστοσύνης και στην αρχή του σεβασμού των αποφάσεων της λαϊκής ετυμηγορίας, έτσι όπως εκφράστηκε κατά την εκλογική διαδικασίας της 26ης Μαΐου όπου διαμορφώθηκε ο συσχετισμός των δυνάμεων στο Δήμο μας.
Εμείς ως πλειοψηφούσα παράταξη έχουμε την ευθύνη έναντι των συνδημοτών μας που με την πρόσφατη εντολή τους μας ανάθεσαν τη διοίκηση του Δήμου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας ενσωματώνοντας προτάσεις και θέσεις, από άλλους συνδυασμούς, που θα ενισχύουν την προοπτική διαμόρφωσης ενός ισχυρού Δήμου. Και αυτό επιδιώξαμε σεβόμενοι τους άλλους συνδυασμού, αλλά και την λαϊκή ετυμηγορία.
Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλαμε δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθούν οι συγκλίσεις που συνάδουν με τις αρχές του συνδυασμού μας και έτσι δεν είναι εφικτή η συνεργασία με τον συνδυασμό «Νότια Κέρκυρα Πολιτών» του κυρίου Γιάννη Πανδή.
Όσον αφορά τον ορισμό των Αντιδημάρχων και τις αρμοδιότητες τους ο λαός της Νότιας Κέρκυρας θα ενημερωθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και θα διαπιστώσει την αξιοπιστία λόγων και πράξεων του Δημάρχου.
Οι συνεργασίες στον χώρο της αυτοδιοίκησης είναι κατάκτηση της δημοκρατίας και του πολιτικού μας πολιτισμού και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να τις επιδιώκουμε».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΔΗΣ Επικεφαλής Νοτιας Κερκυρας Πολιτων:Πιστοί και αφοσιωμένοι στις αρχές μας και με γνώμονα, μόνο το καλό του τόπου μας, αποφασίσαμε να απαντήσουμε θετικά στην πρόταση συνεργασίας του δημάρχου Κ. Λέσση, εκτιμώντας πως κατά αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε περισσότερα, προς όφελος όλων των συνδημοτών, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Στις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την παράταξη του κυρίου Λέσση, διαπιστώθηκε αμοιβαία διάθεση για συνεργασία, με σκοπό την ανάπτυξη, του πολύπαθου αυτού τόπου. Οι καλές αυτές προθέσεις, ήταν που μας οδήγησαν και στην απόφαση, να αναλάβουμε ευθύνες, στο δύσκολο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ταλανίζει τον τόπο μας, τα τελευταία συναπτά έτη. Την ευθύνη αυτήν, την αναλάβαμε στα πλαίσια μιας ευρύτερης κοινής αντίληψης για το ποιες πρέπει να είναι οι κύριες στρατηγικές που θα επιφέρουν στον τόπο μας, ευημερία και ανάπτυξη.

Ενόψει λοιπόν του πρώτου δημοτικού συμβουλίου, βρεθήκαμε οι δύο παρατάξεις, προκειμένου να μας ανακοινώσει ο δήμαρχος τα θέματα που θα μας απασχολούσαν στο συμβούλιο, ώστε να ετοιμάσουμε τις προτάσεις και τις εισηγήσεις μας.Εκεί λοιπόν, με έκπληξη διαπιστώσαμε μια υπαναχώρηση από μέρους του δημάρχου αναφορικά με την δομή του δήμου, αλλά και με τους κρίσιμους τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσουμε, ώστε να βάλουμε σε τάξη τα μεγάλα προβλήματα . Δυστυχώς ο δήμαρχος, παρουσίασε μία διαφορετική δομή οργάνωσης , και έναν άξονα προτεραιοτήτων, ο οποίος δεν μας επιτρέπει να συμπορευτούμε. Μετά λοιπόν από όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε με κανέναν τρόπο να επιδιώξουμε περαιτέρω συνεργασία.

Λυπούμαστε ειλικρινά! Λυπούμαστε, διότι στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο τόπος, χρειάζεται την προσπάθεια και την αφοσίωση όλων μας. Χρειάζεται σύμπνοια και ειλικρινείς συνεργασίες. Χρειάζεται να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και που θα μας πάνε μπροστά. Προσωπικές, αναξιοκρατικές πολιτικές επιλογές, εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου, τον οδηγούν σε σοβαρή υποβάθμιση και τον καθιστούν ευάλωτο, σε κάθε είδους, εσωτερική αλλά και εξωτερική κακόβουλη ενέργεια, που σκοπό έχει, να βλάψει τους κατοίκους του και τον δήμο γενικότερα. Τέτοιες πρακτικές, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά, όσον αφορά την πολιτική σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ακεραιότητα, που θα έπρεπε να διέπει, όλους εμάς, που ζητήσαμε από τους συνδημότες μας, να μας εμπιστευτούν.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε και να διαφυλάττουμε, όλα αυτά για τα οποία ο κόσμος μας ψήφισε και θα κρατήσουμε σθεναρή στάση σε όσα μας αφορούν, με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα καλύτερα για αυτό το νέο ξεκίνημα, καθώς έχουμε ξαναπεί, ότι δεν έχουμε πια την πολυτέλεια των χαμένων ευκαιριών.

 

Tags
Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close