Το πλοίο της Σκύρου που έχει για ιδιοκτήτες όλους τους κατοίκους του νησιού

Όσον αφορά τη τα Διαπόντια νησιά τα οποία τους  χειμερινούς μήνες αλλα και το Καλοκαίρι αντιμετωπίζουν προβλήματα με μειωμένα δρομολόγια η δρομολόγια που δεν καλύπτουν τη μεταφορά τροφοδοσίας και με πλοία που οι πλοιοκτήτες εξυπηρετούν τη τσέπη τους χωρίς να μπορουν να μεταφερουν φορτηγά και οχληρά θα πρέπει να αναζητηθούν και άλλες λύσεις.

Και ουσιαστικά όπως αναφέρει με ποστ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο σύμβουλος επικοινωνίας με ειδίκευση στην τοπική αυτοδιοίκηση, Βαγγέλης Τσόγκας, θα πρέπει τις πρωτοβουλίες να παίρνουν οι Δήμοι η Κοινότες  ώστε να μπαίνουν οι ίδιοι μπροστά και να μην εξαρτώνται τα νησιά κάθε φορά από αεριτζήδες επιχειρηματίες. Υπάρχει το επιτυχημένο παράδειγμα της Σκύρου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσόγκας αναφέρει πως στη Σκύρο με πρωτοβουλία του δήμου δημιουργήθηκε μια εταιρεία λαϊκής βάσης, η “Σκυρος Ναυτική Εταιρεία”, όπου ο δήμος Σκύρου είναι μεγαλομέτοχος και μικρομέτοχοι περίπου 2.000 Σκυριανοί. Η εταιρεία είναι ιδιοκτήτης του πλοίου “Αχιλλέας”, που κάνει καθημερινά το δρομολόγιο Κύμη-Σκύρος, συνδέοντας έτσι 365 ημέρες τον χρόνο το νησί με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και ιδιαίτερα οικονομικά για τους επιβάτες (μόλις 12 ευρώ το εισιτήριο).

Τι πέτυχε ο δήμος; Δεν άφησε ούτε μια μέρα το νησί χωρίς σύνδεση, δημιούργησε θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, συνέβαλλε καθοριστικά στην τουριστική έκρηξη και γενικότερα στην οικονομία του νησιού, έφερε μεγάλα έσοδα στον ίδιο τον δήμο. Στην ουσία δημιούργησε μια κερδοφόρα επιχείρηση με οφέλη για όλους. Κατοίκους, επισκέπτες και τον ίδιο τον Δήμο.

]

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close