Το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο, το Dmitri Donskoy (ΤΚ-208)βρίσκεται ηδη τις ακτές της Συρίας…

tumblr_lw2ikwK3AL1r3tnqi

Η Μόσχα αποφάσισε να εξαφανίσει το Ισλαμικό κράτος – Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Πάνω στο υποβρύχιο βρίσκονται 20 Bulava (NATO-code SS-N-30) διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι με ισχύ έως 200 πυρηνικές κεφαλές. Κάθε πύραυλος Bulava, με…βεληνεκές έως  10.000 χιλιόμετρα, φέρει 6-10 MIRV- πυρηνικές κεφαλές.
Το υποβρύχιο  απέπλευσε από  βάση της Βόρειας Θάλασσας  στις 4 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενο από δύο πολεμικά πλοία. Η άφιξή τους στη Συρία αναμένεται σε 10 ημέρες. Είναι  μια κίνηση που ανατρέπει όλο το υπάρχον σκηνικό στη Μέση Ανατολή.
Η χρηματοδότηση του ISIS από τις ΗΠΑ και η αξιοποίησή του στο πόλεμο εναντίον της συριακής κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα πρωτοφανές σκηνικό χάους στη περιοχή. Το ISIS ουσιαστικά χρησιμοποιείται σε μια μεγάλης έκτασης επιχείρησης «σκούπα»  εναντίον των πληθυσμών της Συρίας. Γι’ αυτό και η βασική μέθοδος του Ισλαμικού Κράτους είναι η μαζική τρομοκρατία, άριστα οργανωμένη με κάθε νόμο της (ελάχιστα ισλαμικής, μετανεωτερικής) κοινωνίας του θεάματος.
Το μαζικό κύμα των προσφύγων είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτών των τρομοκρατικών επιχειρήσεων.
Η δήλωση του βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah (Αμπντάλα) είναι χαρακτηριστική του κλίματος στη περιοχή: «Έχω πει στους ηγέτες τόσο στον ισλαμικό και αραβικό κόσμο όσο και στον κόσμο γενικότερα: Αυτό είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος με άλλα μέσα».
Οι ΗΠΑ, οι οποίες εδώ και 12 χρόνια προσπαθούν, μέσω πολέμων, να υλοποιήσουν το σχέδιο New Middle East, ίσως αντιληφθούν σύντομα ότι τα χρόνια της ασυδοσίας πέρασαν. Και ένας νέος κύκλος αρχίζει.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close