Το Δ’ Ράιχ είναι εδώ, για όποιον δεν το έχει ακόμα καταλάβει…

Απροκάλυπτα πλέον οι Γερμανοί, με αιχμές του δόρατος την πολιτική και οικονομική τους τάξη, αναδύουν την εικόνα Τέταρτου Ράιχ, στο θέμα της Κύπρου. Την Τετάρτη 13 Μαρτίου δύο μέρες πριν από το Eurogroup στο Βερολίνο συναντήθηκαν οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας. Χρήζει προσοχής ποιες χώρες προσκλήθηκαν με πρωτοβουλία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επισήμως, η δικαιολογία ήταν η ανταλλαγή απόψεων των γερμανόφωνων υπουργών. Ανεπισήμως, τέθηκε το σχέδιο κουρέματος καταθέσεων της Κύπρου, με την επισήμανση ότι οι χώρες που θα επωφελούνταν άμεσα ήταν οι παραπάνω.

Οι Γερμανοί απορρίπτουν κάθετα οποιοδήποτε άλλο σχέδιο παρουσιάσει η Κύπρος. Αυτό σημαίνει ότι πέφτει στο κενό και η προσπάθεια για τη δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης και της έκδοσης ομολόγων με σημείο αναφοράς το φυσικό αέριο, που προωθεί από το πρωί η Κυπριακή πολιτική ηγεσία. στόχος τους πλέον είναι να κάνουν τους Κυπρίους να υποφέρουν, να τους καταστήσουν παράδειγμα προς αποφυγή και για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και για κάθε άλλη χώρα. Θέλουν να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η μόνη ορθή πολιτική είναι αυτή που υπαγορεύει το Βερολίνο και ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

Το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί καμία άλλη λύση. Θεωρεί ότι αν η μικρή Κύπρος αποδειχθεί ότι μπορεί να σηκώνει το ανάστημά της και να αμφισβητεί τις εντολές της Γερμανίας, τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και θα χαθεί ο οικονομικός και πολιτικός έλεγχος της Ευρώπης. Στόχος τους είναι να συντριβεί και να εξαθλιωθεί η Κύπρος. Να διαλυθεί το τραπεζικό της σύστημα και να αποψιλωθεί από κεφάλαια. Ήδη υπάρχουν εντολές για φυγή κεφαλαίων πάνω από 10 δις ευρώ, την πρώτη μέρα που θα ανοίξουν οι τράπεζες. Να ακολουθήσει, μετά το κούρεμα, μνημόνιο που θα δέσει την Κύπρο χειροπόδαρα και θα επιτρέψει στη Γερμανία να ελέγξει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας δήλωσε χαρακτηριστικά : ” Ακόμα και να είχαμε αυτή τη στιγμή, σε μετρητά, τα 5.8 δις ευρώ και τους τα προσφέραμε, οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να ζητούν κούρεμα των καταθέσεων, γιατί άλλοι είναι οι σκοποί τους”.

Την αρχή έκανε ο κ. Άσμουσεν, που προκειμένου να περάσει την απόφαση του «κουρέματος» στο Eurogroup, εξευτέλισε κάθε έννοια διαδικασίας και θεσμών δίνοντας εντολή στον Πρόεδρο της ΕΚΤ να προετοιμαστεί για τη χρεοκοπία των δύο κυπριακών τραπεζών. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι η EKT αποτελεί παράρτημα ή κεντρικό υποκατάστημα της Bundesbank.

Ακολούθησε ο κ. Σόιμπλε που κυριολεκτικά ξεσάλωσε

Με ύφος γκαουλάιτερ απαίτησε τη συρρίκνωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα γιατί οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες είναι ιδιαίτερα υψηλές και δεν συνάδουν με το μέγεθος της οικονομίας της χώρας.

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι στις Κυπριακές τράπεζες υπάρχει ”βρώμικο χρήμα” και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ελέγχεται από το Βερολίνο δεν επιτρέπεται να υπάρχουν χώρες φορολογικοί παράδεισοι.

Τι τεκμήρια παρουσίασε ο κ. Σόιμπλε;

Απολύτως κανένα. Επικαλέστηκε όμως εκθέσεις των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Είναι φανερό ότι έχουμε μπει σε επικίνδυνες ατραπούς, με τους Γερμανούς να αισθάνονται αρκετά ισχυροί για να καταπατούν κάθε πρόσχημα και να εμφανίζουν ξανά το αποκρουστικό τους πρόσωπο, βγαλμένο από τις χειρότερες σελίδες της ιστορίας τους.

Με αυτές τις πρακτικές και με την επίκληση εκθέσεων των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, θα αποφασίζεται στο εξής η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα εξοντώνονται χώρες που αντιστέκονται όπως η Κύπρος και θα εξαθλιώνονται οι πολίτες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γερμανοί απαξιούν ακόμα και να απαντήσουν σε ερωτήματα και τεκμηριωμένες θέσεις που κατατίθενται, όπως:

Η Κύπρος είναι το μοναδικό κράτος με υπερδιογκωμένο τραπεζικό τομέα;

Γιατί δεν ακολουθούν την ίδια τακτική και με το Λουξεμβούργο, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, την Ελβετία; Στην πραγματικότητα, η χώρα που αιματοκύλισε δύο φορές την Ευρώπη, ετοιμάζεται να το ξανακάνει.

Σε μία άλλη εποχή, με άλλα μέσα αλλά με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close