Το ΄΄σαρκοβόρο φάντασμα΄΄ μιας ακραίας ισλαμιστικής επίθεσης με βιολογικά και χημικά όπλα πετάει αυτή τη στιγμή πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο.

isisΓι” αυτό και οι πολίτες σε Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη κλπ βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού δε γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή αν θα γίνουν βορρά της ΄΄μακάβριας φαντασίας΄΄ των Τζιχαντιστών.

Άλλωστε, η προετοιμασία του διεθνούς πολέμου κατά του ISIS ουσιαστικά έχει ξεκινήσει και αυτό είναι αδύνατο να μην προκαλέσει – δυστυχώς – τη μήνη των ακραίων στοιχείων του Ισλάμ.

Τι συμβαίνει ομως τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις προαναφερθείσες ευρωπαικές πρωτεύουσες; Ο φόβος για μία νέα αιματηρή επίθεση είναι τέτοιος που έγιναν αρκετές εκκενώσεις εμπορικών κέντρων αλλά και σταδίων.

Και ας αφήσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και αρκετές προειδοποιήσεις για βομβιστικές επιθέσεις που – είτε προέρχονται από Τζιχαντιστές, είτε όχι – κουρελιάζουν τη ψυχολογία του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση.. τα πράγματα για την ευρωπαική και αμερικανική καθημερινότητα σε κάποιες μεγάλες πόλεις κυρίως.. το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι μάλλον πολύ πιο δύσκολα απ” ό,τι σήμερα αφού η εμπλοκή της Δύσης στη μάχη κατά της Τρομοκρατίας… θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα φανατίσει έτη περαιτέρω τους υποστηρικτές του Isis.

Η Ευρώπη, βέβαια, έχει ήδη αντιδράσει – μέσω των τροποποιήσεων της λειτουργίας της ζώνης Σένγκεν – και επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα της ασφάλειας. Είναι γνωστό ότι τις προηγούμενες μέρες θεσπίστηκε αρχείο καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές εταιρείες αλλά και αυστηρότεροι έλεγχοι… παντού.

Με αυτό τον τρόπο, η Γηραιά Ήπειρος προσπαθεί έστω και την ύστατη στιγμή να καλύψει τα τεράστια κενά ασφαλείας… αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι εύκολο να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Αλλά και πέρα από το ζήτημα της ασφάλειας, ΗΠΑ και ευρώπη θα αντιμετωπίσουν πιθανώς σύντομα έναν τυφώνα βίας.. και για έναν άλλο λόγο.

Οι Ρωσικές και Γαλλικές δυνάμεις είναι ήδη συντονισμένες και επιχειρούν με πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις αυτές αναμένεται να ενισχυθούν.

Μέχρι να δοθεί μία λύση στο Συριακό και να χτυπηθεί το ΄΄Ισλαμικό Κράτος΄΄ θα χρειαστούν, πιθανότατα, αρκετοί μήνες. Το διάστημα αυτό θα γίνουμε μάρτυρες μιας αιματηρής βίας στη Μέση Ανατολή, μιας βίας της οποίας το έργο το έχουμε ξαναδεί στα πολεμικά μέτωπα των προηγούμενων ετών.

Ο φόβος ότι τα αθώα θύματα του Παρισιού δεν ήταν τα τελευταία.. δυστυχώς δεν είναι αβάσιμος. Αλλά, οι πάντες, φυσικά, ευχόμαστε να μην επαληθευτεί. Άλλωστε, ούτε η Ελλάδα δεν είναι – έστω θεωρητικά – έξω από το χώρο όπου θα μπορούσε να ξεσπάσει αυτή η βία.

Aνδρεας Καρακουσης

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button