Τουρκικό πολεμικό μπήκε στο λιμάνι – Στρατιωτικά Drones πετούν πάνω από Καλόλιμνο και Ψέριμο!

toyyyΣε πολύ μικρή απόσταση από το λιμένα της Καλύμνου προσέγγισε το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι» με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμα και επιβατικά πλοία!

Το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει από την νησίδα «Νερά» στην συνέχεια πέρασε από τα «Θέρμα» και έφτασε μέχρι και εξωτερικά του λιμανιού στο φανάρι του φάρου.

Οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής που εκείνη την στιγμή επιβιβάζονταν στο πλοίο έγιναν αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ.

Το πλοίο παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στο σημείο, το τουρκικό πλοίο βρισκόταν υπό την επιτήρηση των Ελληνικών αρχών.

Το πλοίο ήταν το TCG Kuşadası (P-1215) του τουρκικού Ναυτικού εκτοπίσματος 400 τόνων, πρόκειται για περιπολικό σκάφος κλάσης Tuzla.

Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη ύποπτη δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο καθώς στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα γνωστά Drones έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν υπερπήσεις πάνω από τα νησιά της Καλολίμνου και της Ψερίμου, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απο τα Ίμια.

Για τις ημέρες του Πάσχα οι ελληνικές ΕΔ βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή καθώς θεωρούν πολύ πιθανό οι Τούρκοι με αφορμή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας να προκαλέσουν κάποια μείζονα πρόκληση.

Θυμίζουμε ότι πέρσι τέτοια εποχή, πάλι τις πασχαλινές ημέρες, εκτάκτως αποβιβάστηκε ελληνική φρουρά στη νήσο Παναγιά γιατί υπήρχαν πληροφορίες για σχεδιαζόμενη τουρκική απόβαση στη νησίδα, η οποία βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Οινουσσών.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close