Τον έβγαλαν από το χειρουργείο γιατί δεν είχε να πληρώσει!!!!!

Μόνο ότι έχουμε και ανεχόμαστε ένα βλαμμένο στην υγεία, που τον αποκαλούν όλοι και …υπουργό είναι αρκετό για να δείξει το πόσο έχουμε χάσει το μέτρο. Το επόμενο βήμα που μας αξίζει είναι να φτιάξει φούρνους για να ρίχνει τους ανασφάλιστους και αδύνατους οικονομικά, και …εμείς να ανακοινώνουμε …τα ονόματα τους .

Σε σοβαρές καταγγελίες για την αντιμετώπιση που δέχονται στα δημόσια νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι ασθενείς προχωρά για άλλη μια φορά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό  Ιατρείο  Ελληνικού

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ιατρείου, πρόσφατα πετάχτηκε έξω από χειρουργείο καρδιοπαθείς ασθενής επειδή δεν είχε να πληρώσει, ενώ διέθετε βιβλιάριο απόρου, σύμφωνα με το iatropedia.gr

«Γίναμε αποδέκτες μια απίστευτης – ακόμα και για τα δικά μας δεδομένα – επώνυμης καταγγελίας από ασθενή, η οποία επιβεβαιώνεται και από κοινωνική λειτουργό. Πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτεί άμεση τοποθέτηση απινιδωτή, γιατί κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός»» όπως περιγράφουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου  Ελληνικού και συνεχίζουν:

«Το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους προσκομίσει ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, όταν αυτό εκδοθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση τοποθέτησης. Στην συνέχεια μετά την επιμονή των θεραπόντων γιατρών του ασθενή, το νοσοκομείο δέχτηκε να προχωρήσουν στην επέμβαση διότι κινδύνευε η ζωή του.»

Όμως η περιπέτεια του δεν τελειώνει εδώ.

«Ενώ ο ασθενής έχει εισαχθεί στο χειρουργείο μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας. Ο ασθενής ήταν ήδη με τον ορό στο χέρι και τον είχαν ξυρίσει!

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που έχει απευθυνθεί ο συγκεκριμένος ασθενής έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να βγάλει άμεσα ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, μέχρι τότε όμως ο ασθενής τι θα κάνει;» Καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι του κοινωνικού ιατρείου.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button