Τελος στο Τεμπλόνι τα σκουπίδια λένε οι κάτοικοι…Ημερίδα το Σαββατο 26/10 απο κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας.

Με ανακοίνωση του εξωραιστικού συλλόγου Τεμπλονίου θετουν θέμα οι κάτοικοι  για καμια ειδους διαχείρηση απορριμάτων.Ζητουν μονιμη απομάκρυνση ολων των οχλουσών χρήσεων ,αποκατασταση της Χωματερής και ειναι αρνητικοί στην λειτουργεία Εργοστασίου συμμεικτων σκουπιδιών.προτεινουν μεταφορα των σκουπιδιών σε νομιμο αποδέκτη και απαλλαγη στον ΠΕΣΔΑ της περιοχης Τεμπλονιου.Προτείνουν  αμεση διαλογή στην πηγή – ανακύκλωση – κομποστοποιηση.

Επίσης θεωρούν  πως το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Νησί μας είναι παν κερκυραϊκό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους άρχοντες του τόπου, χωρίς αυτοί να προσπαθούν να διχάσουν κοινωνίες για τα δικά τους πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, χρησιμοποιώντας άβουλους, άμμισθους ή έμμισθους στρατιώτες για τους σκοπούς τους.(Παρακάτω ολοκληρη η ανακοίνωση).

Το Σαββατο 19/10/19 κατοικοι απο το Δημο Νότιας κερκυρας δημοσιοποίησαν οτι θα γινει ημεριδα στην αιθουσα του επιμελητηρίου Κερκυρας στις 17.30  με θεμα ” Η συγχρονη Ευρωπαικη διάσταση στη Διαχείρηση των απορριμάτων” Μπορει η Κέρκυρα να γινει μοντέλο της? Στο θεμα αυτο εχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν οι Αντώνης Μαυρόπουλος Πρόεδρος Διεθνούς Ενωσης Στερεών αποβλήτων , η Vanya Veras Γενική Γραμματεας Οργανισμού αποβλήτων Ευρώπης , Josep Maria Tost Διευθυντής Οργανισμού διαχείρησης απορριμάτων Καταλονίας και Juan Manuel Revuelta Διευθύνων συμβουλος Finnova Βρυξελλών.

Επειδη τα δεδομένα εχουν αλλάξει  στη διαχείριση απορριμμάτων Η διαχειριστική ενότητα Κέρκυρας- Διαποντιων και Παξών έχει την υποχρέωση να κερδίσει το στοίχημα με το μέλλον με ενημέρωση συζήτηση και αποφάσεις σε μια κοινή προσπάθεια γιατι το μελλον δεν περιμένει.

Ακολουθεί ολοκληρη η ανακοινωση του Συλλόγου Τεμπλονιου

 

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετα και τις τελευταίες εξελίξεις και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της χωματερής Τεμπλονιου ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ τις ΠΑΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ του προς αποφυγήν παρεξηγήσεων από τους Kερκυραίους πολίτες και τους συγχωριανούς μας.

— Μόνιμη απομάκρυνση ΟΛΩΝ των οχλουσών χρήσεων από την περιοχή Τεμπλονιου.
— ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΥΣ διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή Τεμπλονιου.
— ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της χωματερής και της γύρω από αυτήν περιοχής.
— ΑΜΕΣΗ διαλογή στην πηγή – ανακύκλωση – κομποστοποιηση
— ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ
— ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΜΙΜΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ( δεματοποιημενων και μη )
— ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ ( τροποποίησή του με απαλλαγή της ευρύτερης περιοχής Τεμπλονιου )

Οι δρομολογημένες ενέργειες του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου γίνονται πάντοτε με πραγματική επίγνωση της υφιστάμενης τραγικής κατάστασης, τόσο της χωματερής Τεμπλονιου, όσο και γενικότερα της Κέρκυρας σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και όλες οι προσπάθειες μας γίνονται με σκοπό την υλοποίηση των πάγιων θέσεων μας. Θεωρούμε πως το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Νησί μας είναι παν κερκυραϊκό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους άρχοντες του τόπου, χωρίς αυτοί να προσπαθούν να διχάσουν κοινωνίες για τα δικά τους πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, χρησιμοποιώντας άβουλους, άμμισθους ή έμμισθους στρατιώτες για τους σκοπούς τους.
Θέλουμε, επίσης, να επισημάνουμε πως δε θεωρούμε λύση για το πρόβλημα της Κέρκυρας κανενός είδους εργοστάσιο διαχείρισης ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ απορριμμάτων, αντίθετα εκτιμούμε ότι θα επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση και θα εινα πλεον μη αναστρέψιμη για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close