Η κυβέρνηση παραδίδει τα 7ανησα και το μοναδικό Ναυτικό Οχυρό Άμυνας στα στενά της Κέρκυρας με την Αλβανία.Τα 8νησα και η προδοσία της Αθήνας

Οι προδότες της κατοχικής κυβέρνησης των Ελλήνων ως κλεπταποδόχοι των Ιονίων Νήσων, ετοιμάζονται τώρα να τα εκμεταλλευτούν χαρίζοντάς τα σε μεγαλοεργολάβους, σε Τούρκους και σε Αλβανούς.

Στα πλαίσια της “Βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας”, καταργούν το μοναδικό Ναυτικό Οχυρό Άμυνας στα στενά της Κέρκυρας με την Αλβανία, με πρόσχημα τον Παράκτιο Τουρισμό. Το Οχυρό ελέγχει το θαλάσσιο χώρο της Αλβανίας, καθώς στην ευρύτερη περιοχή όπου ελλιμενίζονται τα επιχειρησιακά Τουρκικά υποβρύχια αλλά και πολεμικά πλοία. Είναι αυτονόητο πως με την κατάργηση αυτού του οχυρού Αλβανοί και Τούρκοι θα γίνουν οι κυρίαρχοι στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Πώς είναι δυνατόν η φασιστική και δήθεν ελληνική Κυβέρνηση, των μεγαλοεργολάβων να παραδίδει τα νησιά του Ιονίου αμαχητί στους εχθρούς; Οι προκλήσεις των Αλβανών είναι γνωστές. Διεκδικούν τα θαλάσσια οικόπεδα 1, 2,3,4,5 και 6, αλλά και την Κέρκυρα με ότι συνεπάγεται.

Το οχυρό αποτελεί μέρος της άμυνας του Ιονίου και βρίσκεται σε στρατιωτική ζώνη, 153 στρεμμάτων στο κέντρο του οικοπέδου που προορίζει προς πώληση η κυβέρνηση στην εταιρεία NCH Capital. Η οποία βρίσκεται πίσω από τη μοναδική προσφορά που κατατέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ-Υπερταμείο για το παραθαλάσσιο ακίνητο της Κασσιώπης στην Κέρκυρα. Αν και πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο “φιλέτο”, έκτασης 490 στρεμμάτων με ακτογραμμή μήκους 700 μέτρων, στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανταποκρίθηκε μόλις ένας υποψήφιος…

Όλες αυτές οι μη έγκριτες ενέργειες της κυβέρνησης από τους δημότες της Κέρκυρας με βρίσκουν αρνητικό.
Προτείνω:
1) Η εταιρεία NCH Capital, όντως να εκμεταλλευτεί μέρος της Κασσιώπης, σε ποσοστό που να μην δημιουργεί προβλήματα στην οικολογία και σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνει η δραστηριότητα της το 20% της έκτασης του ακινήτου 490 στρεμάτων. Το χρηματικό ποσοστό της επένδυσης από την εταιρεία NCH Capital, να είναι στο 100%. Το ποσοστό των καθαρών εσόδων της να είναι ως το 49%, Το υπόλοιπο 51% να πηγαίνει σε ειδικό λογαριασμό του Δήμου για τις ερειπωμένες ως και μηδενικές υποδομές που έχει ανάγκη το νησί. Ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι της εταιρείας στο νησί να είναι στο 95% Έλληνες εκ των οποίων το 80% δημότες Κέρκυρας.
2) Να μην μεταφερθεί ή καταργηθεί το Ακριτικό Οχυρό Άμυνας. Να παραμείνει στην θέση του και να αναβαθμιστεί με ανάλογο εξοπλισμό έτσι ώστε να γίνει ανώτερο επιχειρησιακά από αυτά που υπάρχουν στην πλευρά των Αλβανών. Με την προϋπόθεση η επιχειρησιακή του εμβέλεια να καλύπτει και το υπό κατοχή όγδοο νησί μας Σάσων.
3) Να κατασκευαστούν άμεσα ακόμα 5 Οχυρά Άμυνας. Εκ των οποίων τα 3 στην δυτική πλευρά του νησιού.
4) Να κατασκευαστεί μια μεγάλη Ναυτική Βάση στην Κέρκυρα, με 3 Υποβρύχια, με 2 Φρεγάτες, με 4 Τορπιλακάτους με 6 σκάφη 18 μ. ταχείας πλεύσης για το λιμενικό.
5) Να κατασκευαστεί μια στρατιωτική και μεγάλη βάση πέραν των μονάδων που είναι στο νησί.
6) Να κατασκευαστεί στρατιωτικό αεροδρόμιο και ελικοδρόμιο.
7) Να εγκατασταθούν μοίρες καταδιωκτικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων.
8) Να μεταφερθούν άμεσα ειδικές δυνάμεις, ΛΟΚ, Πεζοναυτών και ΟΥΚ.
9) Να κατασκευαστεί άμεσα πυραυλική Βάση με πυραύλους μικρού, μεσαίου αλλά και μεγάλου βεληνεκούς.
10) Να δημιουργηθεί άμεσα σώμα Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών το οποίο να παίρνει μέρος στις ασκήσεις του Στρατού.
11) Να κατασκευαστούν άμεσα 10 νέα καταφύγια με άρτιο εξοπλισμό, φιλοξενίας για όλον τον πληθυσμό του νησιού συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού άτυχων τουριστών.
12) Την ενημέρωση των δημοτών των 8νήσων για όλα τα θέματα σχετικά με το Ιόνιο…

Το αποτέλεσμα των ως άνω ενεργειών θα προσφέρει την αποφυγή της ολικής καταστροφής της Οικολογίας (Πανίδας και Χλωρίδας) στην Κασσιώπη. Την παραμονή του Οχυρού ως έχει. Την απόλυτη Άμυνα στο Ιόνιο Πέλαγος. Την Ασφάλεια των δημοτών των 8νήσων. Την ανάπτυξη του βορείου τμήματος της Κέρκυρας αλλά και όλου του Νησιού. Το άνοιγμα πολλών θέσεων εργασίας. Και τέλος την Ευημερία και την Ειρήνη στην Περιοχή.-

Βασίλης Πετρομιχελής-ANAKATΑΛΗΨΗ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button