Τα 200άρια των μεταναστών που φτάνουν κάθε ημέρα είναι κακό μήνυμα δηλώνει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης.

mitiliniΟ δήμαρχος Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
«Τα 200αρια των μεταναστών που φτάνουν κάθε ημέρα είναι κακά μηνύματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6».
«Δεν δικαιολογείται να είμαστε απροετοίμαστοι σε περίπτωση που έρθουν μεγαλύτερες ροές και φτάσουμε στα επίπεδα του 2015», πρόσθεσε ο ίδιος.
Όσον αφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Σαπφούς, ο Σπύρος Γαληνός τόνισε ότι «η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί πολύ στο νησί και οι καταλήψεις πλατειών αυξάνουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση, ενώ η απραξία της κυβέρνησης και των αρχών, έδωσε το περιθώριο σε ακροδεξιά στοιχεία να αναπτυχθούν και να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων».
Ο δήμαρχος απηύθυνε, τέλος, έκκληση «έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα».
«Τα τρία χρόνια υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση, όταν αντιμετωπίζεις μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης τότε δεν δικαιούσαι να λειτουργείς ως σαν να ήσουν σε συνθήκες κανονικότητας», σημείωσε κλείνοντας.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close