Τα σενάρια , η δολοφονική συμφωνία των 12 δις και το προδιαγεγραμμένο τέλος

τέλοςΤου Χρόνη Προσαλέντη

ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο τέλος θα υπογράψει και ο Τσίπρας το σκληρότερο μνημόνιο (12 δις σε μέτρα  με δανειο 51 Δις). Όλα ήταν σχέδιο  για να φθάσουμε δήθεν στο πλήρες αδιέξοδο.Πασοκ και ΝΔ θα οδηγούσαν το τραίνο του μνημονίου.Το έκαναν για 5 χρόνια.Ο Σαμαρας βλέποντας ότι δεν μπορούν τα μέτρα να περάσουν από τη Βουλή προκήρυξε εκλογές τις οποίες κέρδισε η Αριστερα.Αυτή ανέλαβε να κάνει σε 5 μήνες την κατάσταση χειρότερη με τις δήθεν πολεμικές κατά των Ευρωπαίων κατά των μνημονίων.

Ετσι άρχισαν τα δεν αντέχει ο κόσμος θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα νόμο ,θα σας απελευθερώσω και λοιπές κουταμάρες.Σχεδίασαν να κλείσουν τις Τράπεζες για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος αλλά η κυβέρνηση να δείχνει ότι αντιστέκεται σθεναρα.Ετσι θα περνούσαν τα νέα μέτρα.Αυτο και γίνεται ….Πότε θα καταλάβουμε πως παίζουν οι εχθροί του Εθνους? Το πρόβλημα τους είναι να μην ξυπνήσει ο Ελληνας και αναγνωρίσει τον δόλο και την υποκρισία τους.Θα συμφωνήσουν την τελευταία στιγμή…Η απόδειξη ότι και ο Τσίπρας ήταν στο παιχνίδι…. Είθε να διαψευσθώ ..Στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα των12 δις θα υπάρξουν ρωγμές στον Συριζα.Εαν δείτε να πηγαίνει σε εκλογές λίγες μέρες μένουν για τον σεισμό και την εισβολή των Τούρκων και να ανοίξει η βεντάλια του Γ.Π.Π.Διαφορετικά όταν και όποτε κάνει τις εκλογές.

Το σκηνικό πολέμου γύρω από την Ελλάδα και οι πολιτικές εξελίξεις στη Χώρα μας θα φέρουν άλλα αποτελέσματα.Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα ξεσπάσουν ταραχές. Οι αγορές θα καταρρεύσουν.Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και θα πέσει.Εστίες πολέμου θ ανοίξουν γυρω μας.Ενας μεγάλος σεισμός που έρχεται και με την εισβολή της Τουρκίας θα αλλάξουν όλα.Η Ρωσία δεν θα μεινει αμέτοχη .

ΣΕΝΑΡΙΟ 2

Δεν τα βρίσκουν και από τη Δευτέρα καταρρέουν οι αγορές και διαλύεται η Ε.Ε.

Το σκηνικό πολέμου γύρω από την Ελλάδα και οι πολιτικές εξελίξεις στη Χώρα μας θα φέρουν άλλα αποτελέσματα.Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα ξεσπάσουν ταραχες.Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και θα πέσει.Εστίες πολέμου θ ανοιξουν γυρω μας.Ενας μεγάλος σεισμός που έρχεται και με την εισβολή της Τουρκίας θα αλλάξουν όλα.Η Ρωσία δεν θα μείνει αμέτοχη

Η εμμονή να μείνουμε στην Ευρω-λυκοσυμμαχία μας φέρνει σε αυτά τα αποτελέσματα.Ελεύθερη Χώρα υπάρχει όταν έχεις εθνικό νόμισμα. Χώρες για να κάνουμε συμφωνία και όχι μνημόνια υπάρχουν.Η Ελλάδα είναι η πιο πλούσια Χώρα σε κοιτάσματα. Ομως οι πολιτικοί μας και τα βοθροκάναλα μας είχαν στη γραμμή του Ευρώ….και τα πρόβατα μπήκαν στη στάνη!!!!!

Ρίξτε και μια ματιά στα μέτρα που μας ετοιμάζουν σε περίληψη  ….Δεν είναι όλα είναι μονο τα βασικά…Σύνολο μέτρων 12 δις και δάνειο 51 ΔΙΣ!!!! Τα μέτρα Χαρδούβελη ήταν 2 δις δηλαδή 10 δις πάνω στην πλάτη μας….Εύγε Τσίπρα…

ΦΠΑ
23% στην εστίαση και τα περισσότερα τρόφιμα
13% στα ξενοδοχεία
13% ρεύμα νερό αέριο φρεσκα τρόφιμα
Πλήρης κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά

Αγρότες:
Κατάργηση της επιστροφής ΕΦΚ από το πετρέλαιο

Συντάξεις:
Αναδρομικές περικοπές στις επικουρικές ύψους από 8% ως 15%
Πιθανή μείωση των κύριων συντάξεων όσων λαμβάνουν ποσά άνω των 1.500 ευρώ
Μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
Αύξηση του “πέναλτι” για όσους λαμβάνουν σύνταξη πρόωρα
Αύξηση ορίων ηλικίας κατά 2 ως 12 χρόνια 

ΕΚΑΣ και εισφορές
Αναμένονται παρεμβάσεις στο ΕΚΑΣ, άγνωστο ποιες
Αναμένεται αύξηση της εισφοράς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τους ασφαλισμένους

ΕΝΦΙΑ:
Παραμονή του φόρου (ίσως με μικρές αλλαγές) ως το τέλος του νέου μνημονίου

Φόροι:
Αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης από 50% ως 187% για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ
Αλλαγές στις κλίμακες φόρου με αύξηση φόρων σε μεσαία και μεγάλα εισοδήματα
Αύξηση φόρου πολυτελείας
Κατάργηση ειδικού φορολογικού καθεστώτος για αγρότες
Αύξηση φορολόγησης επιχειρήσεων από το 26% στο 28%
Αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100% για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Έρχεται λοιπόν ένα τσουνάμι μέτρων με φοροκαταγίδα σε μια κοινωνία που επί πέντε έτη βιώνει την εξαθλίωση με 51 δις έως και 70 στη πλάτη μας όπως ακούμε.Τελικά ΟΧΙ για όποια μέτρα συνεχίσουν αυτή την εξαθλίωση απο αυτό το ελεγχόμενο σπιράλ  θανατηφόρων μέτρων.Νόμισαν ότι με κλειστές τις τράπεζες θα δεχθούμε όποια μέτρα προταθούν και οι παπατζήδες του Συριζα(οχι ολοι) θα τα περάσουν στη Βουλή με την αντιπολίτευση. Διότι μέσα στο Συριζα αυτα δεν περνάνε από ολους…Το νεο μνημόνιο έρχεται με την πρώτη φορά Αριστερα. Στο νέο δολοφονικό μνημόνιο οι όροι είναι σκληρότατοι  και εκατοντάδες οι  νέοι εκτελεστικοί νόμοι που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες , ξέρετε αυτούς που είχαν  δεσμευτεί να καταργήσουν με αποτέλεσμα  το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος  να μετατραπεί  σε ΝΑΙ.Οι κόκκινες γραμμές και η δικαιότερη κατανομή  βαρών έγιναν  πράσινα άλογα .Περικοπές μισθών και συντάξεων.Απολύσεις και ξεπούλημα Κρατικών επιχειρήσεων συλλήψεις οφειλετών , κατασχεσεις  και πολλά αλλα προσεχώς στους δέκτες σας..

TO ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Όχι ένα, αλλά δύο μνημόνια θα υπογράψει ο Τσίπρας όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.Ετσι ξεπουλάνε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος μέσα σε λίγες ημέρες οι συνεργαζόμενοι υπηρέτες των ξένων κέντρων αντί να έχουν σταματήσει τις συνομιλίες εδώ και μήνες και να τυπώσουν Εθνικό Νόμισμα και να έρθουν σε συμφωνία με δυνάμεις που θα ανόρθωναν την Ελληνική Οικονομία!!!

Το πρώτο μνημόνιο θα είναι βραχείας διάρκειας, θα περιλαμβάνει τους όρους της προτάσεως Γιούνκερ, που απέρριψε ηχηρά ο Ελληνικός Λαός, και θα αποσκοπεί σε άμεση είσπραξη 7 δισ. ευρώ και τα μέτρα του θα περάσουν από τα θερινά τμήματα της Βουλής, για να μην αντιληφθεί ο Λαός την βαθύτατη προδοσία της νωπής λαϊκής εντολής του. Το δεύτερο μνημόνιο που θα έχει ορίζοντα 2-3 ετών και θα συνοδεύεται επίσης από επαίσχυντα μνημονιακά μέτρα, θα συζητηθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Ουσιαστικά ο Τσίπρας πήρε το «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού στην πρόταση Γιούνκερ και το μετατρέπει, με την συναίνεση των πολιτικάντηδων του «δημοκρατικού τόξου» σε ένα τεράστιο «ΝΑΙ». Η μόνη διαφορά της προτάσεως Γιούνκερ με το σχέδιο Τσίπρα είναι κάποιοι αστερίσκοι και κάποιες εξαιρέσεις, που τώρα θα διαφημιστούν ως «νίκη» και θα αναθεωρηθούν από Σεπτέμβριο με το δεύτερο μνημόνιο που θα υπογράψει η συγκυβέρνηση

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close