Τα δύσκολα αρχίζουν όταν πάρουν εντολή να ρίξουν την δήθεν “κυβέρνηση”

12446Δεν είναι Ελληνες…παίζουν το μεγαλύτερο Προδοτικό εργο!! Τόσα έχουν πουλήσει τσα έχουν κάνει. Πέντε χιλιάδες αυτοκτονίες.Χιλιάδες απολύσεις.Χιλιάδες κλεισίματα επιχειρήσεων.Παρανοική φορολόγηση κ.α Τους έπιασε ο πόνος με την ΔΕΗ?  Οχι περιμένουν εντολή να ρίξουν την δήθεν κυβέρνηση με τεχνητή αποσταθεροποίηση ώστε να προκηρυχθούν εκλογές που ποτέ δεν θα προλάβουν να γίνουν ώστε  να μοιραστεί το Αιγαίο με την εισβολή των Τούρκων

Τέσσερα μέχρι στιγμής είναι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τα οποία ήδη κατέθεσαν προτάσεις για δημοψήφισμα που αφορά το ψηφισμένο πλέον νομοσχέδιο που αφορά τη “μικρή ΔΕΗ”, σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής.Αναλυτικά… 


– ΣΥΡΙΖΑ με 71 υπογραφές, 

Ήταν και αυτός που άνοιξε το ζήτημα του δημοψηφίσματος, ο οποίος υπέβαλε πρόταση υπογεγραμμένη από τους 71 βουλευτές του κόμματος και όπως αναφέρεται «προτείνουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116  του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».

ΑΝ.ΕΛ με 14 υπογραφές. (13 συν 1 ο κ. Ν. Νικολόπουλος), 

Το κείμενο της πρότασης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει ως εξής:

«Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω νομοσχέδιο».

Χρυσή Αυγή με 16 υπογραφές

Οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζητούν η εν λόγω πρόταση να εισαχθεί για συζήτηση στη Βουλή πριν την έκδοση και δημοσίευση του εθνοκτόνου νομοσχεδίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 116 του Κανονισμού της Βουλής.

Οι ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές με 14 υπογραφές 

Μέχρι στιγμής οι υπογραφές που συγκεντρώνουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛΛ. των ανεξάρτητων και της Χ.Α. είναι 115 (απαιτούνται 120 υπογραφές βάσει Συντάγματος), ενώ αν δεν αποδεχθούν τα κόμματα να αθροιστούν οι προτάσεις τους με την πρόταση της Χ.Α. οι μέχρι τώρα υπογραφές είναι 99.

Αναμένονται οι αντίστοιχες προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να μην αθροιστεί με την Χ.Α., διαθέτει 13 βουλευτές και το ΚΚΕ 12.

Αυτό σημαίνει ότι αν συνυπολογιστούν στους μέχρι τώρα υπογράφοντες και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τότε οι υπογραφές που συγκεντρώνονται (χωρίς την Χ.Α.) είναι 112, κάτι που δίνει στο ΚΚΕ τον ρόλο του ρυθμιστή όσον αφορά την έκβαση της προσπάθειας επίτευξης του στόχου των 120 υπογραφών.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button
Close