Τέλος η μομφή αρχίζει η δυστυχία με την αρπαγή της περιουσίας και το δράμα.Διεγράφη η Τζάκρη για το ΝΑΙ..

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση πριν από λίγο με την ψηφοφορία να ολοκληρώνεται κανονικά. Από τους 287 ψηφίσαντες υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 124,  κατά 153 και παρών 17.
Παρών ψήφισαν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Χρήστος Αηδόνης και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση μένει με οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών, αλλά γενικότερα η μνημονιακή παράταξη έχει και τις εφεδρείες αυτών που δήλωσαν “παρών”

Η Θεοδώρα Τζάκρη έγινε η πρώτη βουλευτής  της συμπολίτευσης μετά το 1974 η οποία ψήφισε «ναι» σε μια πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλλε η αντιπολίτευση.
Η βουλευτής Πέλλας εν συνεχεία έγινε αποδέκτης της οργής του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος τη διέγραψε από την ολιγομελή, έτσι και αλλιώς, κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη.  
Η πρώην πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ακολουθήσει μια συνεπή αντιμνημονιακή γραμμή εδώ και αρκετό καιρό και σε συνεργάτες είχε εμπιστευτεί ότι για «λόγους» πολιτικής συνείδησης  «αδυνατεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα».
Η Θ. Τζάκρη με επιστολή της δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας:
«Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας ανικανότητας και από έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση. Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός εξοντώνεται από τις συνεχείς περικοπές και τους φόρους και η δήθεν ανάπτυξη αναβάλλεται συνεχώς για το μέλλον το μόνο σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να διαχειριστεί επικοινωνιακά τους νέους φόρους και τις νέες περικοπές που της επιβάλλουν οι δανειστές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου. Είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ούτε το θάρρος ούτε το ηθικό κύρος να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.
Η επόμενη ημέρα πρέπει να χαραχτεί με γνώμονα την αντιμετώπιση του κοινωνικά διαλυτικού φαινομένου της ανεργίας, την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, την υπεράσπιση των δημόσιων επιχειρήσεων και την ένταξή τους σε ένα συνολικό σχέδιο δημόσιων επενδύσεων για την ανάταξη της οικονομίας, τη διάσωση του κράτους πρόνοιας και βέβαια την επαναφορά της ορθής και δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου. Η σημερινή μου απόφαση είναι μόνο πράξη ευθύνης απέναντι στη χώρα και απέναντι στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώσω τα emails των δανειστών».
defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close