Σφάχτηκαν Αφγανοί με Σύρους…Εβαλαν φωτια στο hot spot…Τι θα γίνει όταν ξεσπάσουν στους Ελληνες?

Ο Δήμαρχος Σάμου έκλεισε τα σχολεία λογω απρόβλεπτων καταστάσεων!!!!

Στις φλόγες παραδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου (Κέντρο φιλοξενίας(!!!!) η HOT SPOT!!!

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην κάτω πύλη, με την πυροσβεστική με 30 πυροσβεστες και 12 οχήματα να προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά και την αστυνομία με δυνάμεις υποστήριξης να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο. Απο την φωτιά καταστράφηκαν σκηνές και ξύλινες κατασκευές .

 

Νωρίτερα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, πλησίον του δημοτικού κήπου, ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε για άγνωστους λόγους με Σύρους με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια .

 

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στο θώρακα και στη πλάτη . Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10.00 το βράδυ. Οι διαμένοντες του ΚΥΤ  άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό και κινήθηκαν προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου. Στη 1:00 τα ξημερώματα της Τρίτης άρχισαν να εισέρχονται σταδιακά οι μετανάστες στη δομή. Ας σημειωθεί ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα, περί τα 6.300 άτομα

Ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλουν προσπάθειες να δώσουν ρεύμα στο ΚΥΤ  και σε γειτονικές περιοχές .

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω  της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου  και των απρόβλεπτων καταστάσεων και γεγονότων που συνέβησαν στην πόλη της Σάμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων Α/θμιας και Β/ μιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

samos24.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button