Συνετρίβη αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Σπάρτη.Νεκρός ενας ο πιλότος

dsdsΚατέπεσε και συνετρίβη αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής μας Αεροπορίας σημερα στις 08.50 σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης..Οι πιλότοι χρησιμοποίησαν την εκτίναξη καθισμάτων.Ο ενας πιλότος βρέθηκε ζωντανός ο άλλος εντοπίστηκε νεκρός.Πρόκειτε για τον επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου.

Ετσι, ενώ ο επισμηναγός συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν μέσω επικοινωνίας με το κινητό του τηλέφωνο, ο άτυχος κυβερνήτης που εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση βρέθηκε νεκρός.

Ο διασωθείς επισμηναγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Το αεροσκάφος τύπου Τ-2 είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης. Και οι δύο πιλότοι, τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης, ήταν εκπαιδευτές που εκτελούσαν πτήση επαναδιάθεσης. Περίπου στις 08:50 οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button