Στο ΣΔΟΕ εστειλε το Λιμεναρχείο Κερκυρας τη περίπτωση του ΓΡΗΓΟΡΗΣ που δεν έκοβε αποδείξεις μεταφοράς ΙΧ

Στις 17/10/2018 στις 01,00 τα ξημερώματα  οταν έφθασε στο Λιμάνι Κέρκυρας το πλοίο ναυλωμένο απο τον Δήμο Κέρκυρας με τα σκουπίδια απο τα Διαπόντια νησιά  ειχε μεσα ΙΧ για τα  οποία ζήτησε χρήματα για την μεταφορά τους ενω υπήρχε ανακοίνωση των τριων Αντιδημάρχων στα νησιά Ερεικουσα Μαθρακι και Οθωνοί οτι όσοι είχαν εγκλωβιστεί με τη βλάβη του Αλέξανδρος μπορούν να τα μεταφέρουν χωρίς χρέωση. Αυτο είχε γίνει στα προηγούμενα δρομολόγια.Ομως η Ναυτιλιακή εταιρεία του Μαρκεζινη Θωμά που ανήκει το πλοίο χωρίς να εκδώσει ανακοίνωση που να αναστέλλει αυτη την εξυπηρέτηση των κατοίκων απο τα τρία νησιά ζήταγε να πληρωθεί η μεταφορά των ΙΧ.Αυτο δεν είχε αναιρεθεί ούτε απο τους Αντιδημάρχους…Μάλιστα πλήρωναν ολοι χωρίς να κόβεται απόδειξη -Φορτωτική !!

Σε ερώτηση μας στο ναύτη που ζήταγε χρήματα γιατι στα προηγούμενα δρομολογια δεν πλήρωναν και τωρα έπρεπε να πληρώσουν μας απάντησε οτι αυτό έγινε αλλά τώρα θα πληρώσετε και χωρις απόδειξη. Ήταν εντολή καπετάνιου ελεγε ο ναύτης…και αν δεν σας αρέσει πηγαίνεται στο Λιμεναρχείο και στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας….Τέτοια συμπεριφορά προς τους ανθρώπους των ακριτικών νησιών και τέτοια εκμετάλλευση οταν ο Δημος καταβάλει στην εταιρεία 10 με 18 χιλιάδες ευρω σε καθε δρομολόγιο δεν την περίμεναν οι κάτοικοι των νησιών…Ειναι δικαίωμά της κάθε εταιρείας να ζητήσει ότι νομίζει αλλά όφειλαν προηγουμένως να το ανακοινώσουν δημόσια όπως δημόσια έγινε η πρώτη ανακοίνωση για την διευκόλυνση των κατοίκων που βρίσκονται πέντε μήνες χωρίς πλοίο στη γραμμή των Διαποντιων….

Οπως μας καταγγέλθηκε και απο άλλον κάτοικο της Ερείκουσας  ζητήθηκε για μηχάνημα έργου ποσό 500 ευρώ και στη συνέχεια έπεσαν στα 150 και εδω χωρίς απόδειξη.

Κλήθηκε το Λιμεμεναρχείο Κέρκυρας που κατέγραψε το συμβάν και μετά απο αναφορά μας διαβίβασε αυτή στις 02/11/2018 με αρ.πρωτ.2132.22/8603  προς το ΣΔΟΕ Κερκυρας  με κοινοποίηση ΔΔΥ και στο Δήμο Κέρκυρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Μέλη του πληρώματος ΓΡΗΓΟΡΗΣ εισέπρατταν ναύλα παράνομα χωρίς απόδειξη από εγκλωβισμένους στα Διαπόντια

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close