Στο καναβάτσο η Χωρα απο τον ντελάλη των δανειστών Σοιμπλε

soimple-1Γράφει η Μπέττυ Γιάννα

O γερό ξούρας Γερμανός μια ημέρα πριν από το Eurogroup βάζει στο τραπέζι ξανά το Grexit! Θέλετε να μείνετε στο ευρώ; Κάντε μεταρρυθμίσεις αλλιώς πάρτε πόδι…

Τι έκανε λοιπόν ο Σόιμπλε;

Μια από τα ίδια από αυτά που συνηθίζει να κάνει. Έκοψε τα πόδια στην Αθήνα και έριξε στο καναβάτσο τις ελπίδες για μια συνολική συμφωνία, παίζοντας το παιχνίδι του. Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μπορεί να είναι μισητός αλλά στην τακτική είναι μετρ στο είδος του, ξέρει τι κάνει και πότε.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag αν είναι καιρός να ειπωθεί στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο Σόιμπλε απάντησε: «Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα».

«Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό -ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους» συνέχισε ο Σόιμπλε.

Ποιο είναι λοιπόν το μέλλον της Ελλάδας;  Από ότι διαφαίνεται το μέλλον της χώρας μας παρουσιάζεται δυσοίωνο και ζοφερό.

Καμιά ουσιαστική συμφωνία για το χρέος και υποσχέσεις για βραχυπρόθεσμα μέτρα χωρίς μεγάλη σημασία!

Η παρέμβαση του γερό ξούρα, που λειτουργεί ως ο… τελάλης των δανειστών,  ήταν απλώς το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της κυβέρνησης των σαλτιμπάγκων.

«Μάζεψέ τα και φύγε κύριε Τσίπρα τελειώσατε και με τη βούλα! Πάμε γι΄άλλα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές ο Τσακαλώτος είπε  ότι αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Ουσιαστικά είχαμε μια προαναγγελία εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε ότι «χωρίς τη συζήτηση για το χρέος δεν θα υπάρξει ένταξη στην νομισματική χαλάρωση. Και χωρίς το QE δεν θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να βγει στις αγορές στα τέλη του 2017, το πολύ αρχές του 2018. Έτσι και οι Ευρωπαίοι και εμείς δεν θα έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα που να ολοκληρώνεται με την έξοδο στις αγορές».

Αυτό σε τελική ανάλυση σημαίνει  πως χωρίς τη δεύτερη αξιολόγηση η Ελλάδα θα βαδίσει ολοταχώς προς τέταρτο μνημόνιο. Επειδή, όμως δεν πρόκειται η κυβέρνηση Τσίπρα να αντέξει πρόσθετα σκληρά μέτρα, τότε, όπως εκτιμάται και ήδη έχει γράψει το makeleio.gr, θα βαδίσουμε σε πρόωρες εκλογές.

Τουτέστιν το συμπέρασμα που προκύπτει από την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών είναι πως αν υπάρξει αποτυχία στη δεύτερη αξιολόγηση, τότε έρχονται εκλογές.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close