Στο αίμα η Αίγυπτος. Σε δυο στρατόπεδα η Χώρα….

Άφθονο ρέει το αίμα στην Αίγυπτο με τους νεκρούς και τους τραυματίες να αυξάνονται συνεχώς. H χώρα έχει χωριστεί σε δυο στρατόπεδα. Από τη μία οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και από την άλλη ο στρατός και οσοι υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.


Η χώρα βιώνει κυριολεκτικά τον εμφύλιο πόλεμο και αυτό έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία σε όλη την υφήλιο! Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου αφού η Αίγυπτος αποτελεί το πρώτο θέμα στην πλειοψηφία των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Και αυτό διότι η οργή κατά των ισλαμιστών αρχίζει να επεκτείνεται πέρα από τα σύνορα της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για εξέγερση εκτός ορίων!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνει επίσημα η κυβέρνηση της Αιγύπτου, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 60 και πάνω από 177 είναι οι τραυματίες. Από την άλλη σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του στρατού και της αστυνομίας έχουν φτάσει τους 120. Και οι τραυματίες είναι περίπου 4.000.


Υποστηρικτές του Μόρσι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους του Καϊρου ενώ αστυνομία και στρατός άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών λίγο πριν από την πρωινή προσευχή.Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button