Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βενιζέλος για αποχώρηση από τη Κυβέρνηση μετά τις Ευροεκλογές

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος σε συνέντευξη του. Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση σε περίπτωση δραματικής μείωσης της δύναμης του κόμματος στις ευρωεκλογές αν και δεν μίλησε με ποσοστά περιέγραψε τη διαδικασία που θα οδηγήσει στην αποχώρηση.

Μιλώντας στη Σοφία Παπαϊωάννου και στην εκπομπή του Alpha “360 μοίρες” ο Ε. Βενιζέλος είπε μάλιστα ότι στην περίπτωση που η Ελιά αποδοκιμαστεί στις εκλογές δεν θα συζητήσει καν με τον εταίρο στην κυβέρνηση Α. Σαμαρά αλλά πρώτα θα ενημερώσει τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


“Δε θα πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη. Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;” ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λάβει την απόφαση αποσυνδέοντας τις όποιες αποφάσεις από πιθανά ποσοστά λέγοντας πως είναι θέμα συνθηκών. “Δεν μιλάω για ποσοστά. Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέξουν, εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πουν ότι δεν μπορώ να ψηφίζω άλλο γιατί δεν έχω καμία στήριξη, καμία προοπτική, κανένα ηθικό δικαίωμα να το κάνω, υπάρχει κυβέρνηση;” ανέφερε ο Ε. Βενιζέλος αφήνοντας διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων αμέσως μετά την 25η Μαϊου
newsit
.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close