Στον επόμενο διαγωνισμό στα Διαπόντια και η Kerkyra Lines με το πλοίο Mishima που αγόρασε..

Η Συμβαση με το ΖΑΝΑΝΤΟΥ που εκτελεί τα δρομολόγια στα Διαπόντια νησιά τελειώνει τον Οκτώβριο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον ξανα..Γι αυτο και δεν προχώρησε ο διαγωνισμός για χρόνο όπως αρχικά ειχε εξαγγείλει το Υπουργείο. Άλλωστε το μονο που άρεσε στον Αντίοχο ηταν το φιλέτο του Καλοκαιριού και η επιχορήγηση χωρίς να μπορεί να εξυπηρετήσει τα νησιά με την τροφοδοσία και τη μεταφορά Φορτηγών ΙΧ .οχληρών και καυσίμων….Η κοροϊδία οτι θα έφερνε πλοίο με προδιαγραφές ο Αντίοχος  τελείωσε…

Ηδη πλοιοκτήτες και αλλες εταιρείες με την αλλαγή της Κυβέρνησης και της πολιτική της στο θέμα αυτο  και με την αύξηση της επιχορήγησης ενδιαφέρονται για τη γραμμή…Ετσι μια απο αυτές  η Kerkyra Lines κινήθηκε γρηγορα και αγόρασε το Ιαπωνικό Φερρυ 44 μέτρων εναντι 500 χιλιάδων δολαρίων.Το πλοίο αυτο εχει πλάτος 8,60 μ. και βύθισμα 3,39 μ. Φερει δυο μηχανές Daihatsu 6DLM 225 με ιπποδύναμη 2.000 BHP αναπτύσσοντας ταχύτητα 13,5 κόμβους. Το πλοίο θα χρειαστεί μετασκευή και σουλούπωμα για να το δρομολογήσουν στη γραμμή των Διαποντίων Κερκυρα -Ερεικουσα Μαθρακι Οθωνοί απο τη νεα σεζόν.

Το Mishima μπορει να μεταφέρει εως 9 ΙΧ η 4 Φορτηγά με  2 ΙΧ και 170 επιβάτες. Ενας απο τους μνηστήρες για τα Διαπόντια νησιά θα είναι αυτό το πλοίο….

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Γιάννης Πλακιωτάκης προχωρά  σε αλλαγές στο πλαίσιο των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας (άγονες) της ακτοπλοΐας.Από τις αλλαγές μόνο αυτή που αφορά την αύξηση της χρηματοδότησης κατά 45% των μισθωμάτων των γραμμών φτάνοντας από τα 90,7 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019 στα 130 εκατ. ευρώ, έχει ενδιαφέρον αλλά μόνο για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, που έτσι κι αλλιώς αποτελούσε ένα μόνιμο αίτημά τους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε συνέντευξη Τύπου   τόνισε ότι «για το Υπουργείο πλέον οι άγονες γραμμές δεν είναι απλώς μια πολιτική επιδοματικής προσέγγισης, αλλά παίρνει χαρακτήρα ουσιαστικού αναπτυξιακού εργαλείου για τη νέα νησιωτική πολιτική της χώρας». Μία από τις αλλαγές ειναι και η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών που πλέον εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ όπως τόνισε ο υπουργός έχουν εξασφαλιστεί για τα επόμενα 4 χρόνια 540 εκατ. ευρώ.

To MISHIMA θα μεταφερθεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο θα αλλάξει όνομα και θα διεκδικήσει τη γραμμή των Διαποντίων Νήσων.

 

 

 

 

Tags
Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close