Στη Θεσσαλονικη επενέβη ο εισαγγελέας για τα σκουπίδια στους δρόμους στη Κέρκυρα έχουμε αλλο Κρατος!!!!

τσιμισκιΣτη Θεσσαλονίκη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητεί με επείγουσα παραγγελία ποινικές ευθύνες και τους υπαίτιους για σκουπίδια στους δρόμους …Στη Κέρκυρα δεν κινείται ΤΙΠΟΤΑ !!!! Η Εισαγγελία Κερκυρας γνωρίζει για τη δημιουργία κινδύνων για τη δημόσια υγεία από τη μη περισυλλογή των απορριμμάτων? Γνωρίζει για τα αδικήματα  της παράβασης καθήκοντος, της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής, της έκθεσης, της προστασίας του περιβάλλοντος ? Στην Κέρκυρα ισχύουν οι Νόμοι Νικολούζου και προστατεύονται? Στη Θεσσαλονική για λιγα σκουπίδια η Εισαγγελία ενήργησε …Αν ειχε τις χωματερές που εχει η Κέρκυρα θα τους ειχε προφυλακίσει και θα ασκούσε ποινική δίωξη …Ισως πρέπει να πεθάνουν μερικοί απο λεπτοσπείρωση?

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: (Φωτό απο Τσιμισκή)

Ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ, αναζητεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία παρήγγειλε.

Συγκεκριμένα, στην έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης «για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τους υπαίτιους, δημιουργίας κινδύνων για τη δημόσια υγεία από τη μη περισυλλογή των απορριμμάτων».

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία «να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων και ποιες ήταν οι θετικές ενέργειες ή παραλείψεις τους. Συνεπώς πρέπει επιπλέον να διερευνηθεί, εάν υπήρξαν τρόποι συλλογής των απορριμμάτων που μπορούσαν να ακολουθηθούν και αν ναι εάν εφαρμόστηκαν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί, σε περίπτωση που δεν εφαρμόστηκαν τρόποι συλλογής των σκουπιδιών, να αναζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους δημάρχους κι άλλα δημαρχιακά όργανα.

Όπως έγινε γνωστό, τα υπό διερεύνηση αδικήματα -κατά την παραγγελία- είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος, της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής, της έκθεσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως επίσης οι πράξεις της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της παράνομης βίας (από παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας λόγω παράνομης παραμονής ατόμων σε χώρο της ή με τη βία παρεμπόδιση άσκησης δικαιώματος προς λειτουργία των απορριμματοφόρων).

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητείται να ληφθούν καταθέσεις από τους γενικούς γραμματείς των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Ωραιοκάστρου προς αποσαφήνιση των συνθηκών από τη μη περισυλλογή των απορριμμάτων, όπως επίσης να επισυναφθούν στη δικογραφία φωτογραφίες από τα απορρίμματα με τους υπερχειλισμένους κάδους, προσδιορίζοντας τον τόπο και χρόνο λήψης τους.
Σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις ενοχής και προσδιοριστούν οι ύποπτοι, ο εισαγγελέας ζητεί να ληφθούν απ’ αυτούς ανωμοτί καταθέσεις (ως ύποπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων).

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close