Σπύρου: Απούσα η Περιφερεια Ιονιων Νησων απο το σχεδιασμό που αφορά το αναπτυξιακό μέλλον των νησιών μας…

Τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η απουσία της ηγεσίας της Περιφέρειας από την συνάντηση εργασίας που οργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Ηράκλειο της Κρήτης 14-16 Ιανουαρίου με αντικείμενο τη νέα Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ) 2021-2027.

Η συνάντηση αφορούσε την εξέταση του πλαισίου διαμόρφωσης της Στρατηγικής Πολιτικής για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο έχει αναθέσει στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020». Η μελέτη αυτή θα αποτελέσει και τη βάση για την διαμόρφωση των διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών στα πλαίσια του νέου προγράμματος.
Από ό,τι φαίνεται, η απερχόμενη περιφερειακή αρχή αρκείται μόνο στην άσκηση κριτικής σχετικά με το τι παρέλαβε από εμάς όσο αφορά την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, εμμένοντας στην διαστρέβλωση των δεδομένων. Είναι πλέον γνωστό όμως ότι τα μόνα έργα που γίνονται σήμερα έχουν ενταχθεί και προωθηθεί από την περίοδο της δικής μας θητείας. 


Η ευθύνη όμως για τον προγραμματισμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου βαρύνει την παρούσα ηγεσία. Και πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η αξία που έχουν τέτοιου είδους συναντήσεις για την καταγραφή αλλά και την εξάλειψη στρεβλώσεων που είναι κοινώς αποδεκτό ότι υπάρχουν στην εκτέλεση του ΕΣΠΑ. 


Το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας απουσίαζε από την τριμερή αυτή συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ, στην οποία σημειωτέον συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πέραν του ότι σχολιάστηκε δυσμενώς, σημαίνει ότι οι όποιες θέσεις, απόψεις και διεκδικήσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δεν τέθηκαν καν στο τραπέζι των συζητήσεων.
Δυστυχώς, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν απούσα σε συνάντηση για σχεδιασμό που αφορά το αναπτυξιακό μέλλον των νησιών μας την ίδια ώρα που εκπρόσωποι άλλων νησιωτικών Περιφερειών παρουσίαζαν τον Στρατηγικό τους Σχεδιασμό.

ΣΧΟΛΙΟ SITE  Aλλος είναι ο σχεδιασμός του κ.Σπύρου….Μην του χαλάς το πρόγραμμα…

Ο Περιφερειάρχης  κ.Γαλιατσάτος δεν ασχολείται με το αναπτυξιακό μέλλον των νησιών του Ιονίου…Κοιτάζει πως θα αγοράσει FERRARI και ονειρεύεται κουλούρια και γοργόνες ….Γι αυτο και φωτογραφίζεται σε πολυτελή αμαξια ..Για να βρει Γοργόνες!!!!

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close