Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος 611 του Λιμεναρχείου της Χίου

13b925bff05b4b20e241b3082be7189b

NEA ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ….

Εμπλοκή στην οριογραμμή Χίου – Τσεσμέ με φόντο την διάσωση μεταναστών

Νέα πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά ανοιχτά της Χίου, όπου σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10 το πρωί, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, ανοιχτά της Χίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους 611 του Λιμεναρχείου Χίου που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρέμεινε για αρκετή ώρα στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Χίου, οαρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι λιμενικοί αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι του νησιού.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close