Σιωπητήριο από τα βοθροκάναλα για να περάσουν τα μέτρα οι Γερμανοτσολιάδες του Μαξίμου!!!

__1__1~1Εκτός από τους ψεκασμένους η Γερμανόφερτη κυβέρνηση απόκτησε και νέο εταίρο. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατεί το υπερμπουκωμένο προεδρείο. Έχετε δει ποιοι είναι στο Δ.Σ της; Ότι ποιο σαβούρογραφίδα υπάρχει.

Την ώρα που φέρνει άρον-άρον με διαδικασίες εξπρές στην βουλή προς ψήφιση το εντεταλμένο νόμο-τερατούργημα δήθεν  του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό που αλλάζει επί τα χείρω τα δεδομένα για εκατομμύρια Έλληνες, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι – συνδικαληστές δημοσιογράφοι έσπευσαν να προσφέρουν χείρα βοηθείας στο Μέγαρο Μαξίμου επιβάλλοντας τριήμερο σιωπητήριο στα Μέσα Ενημέρωσης!

Τις επόμενες τρεις ημέρες, δηλαδή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών αποφάσισαν να μην κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα και να μην μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από την ενοχλητική κριτική και την γενικευμένη αποδοκιμασία που συναντούν τα νομοθετήματά της και παραλλήλως αποστερώντας τους πολίτες από το συνταγματικό δικαίωμα της ενημέρωσης.

Τώρα θα μας πείτε ποιας ενημέρωσης; Έστω αυτής της υποτυπώδους.

Η απόφαση των συνδικαληστών της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ είναι πρωτοφανής δεδομένης της αποδοκιμασίας που συνάντησαν οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό που ανάγκασαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε αναστολή της απεργίας.

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές σπεύδουν να βάλουν… πλάτη στο Μέγαρο Μαξίμου φιμώνοντας τα Μέσα Ενημέρωσης, την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται κριτική λόγω της απόφασής της να φέρει εσπευσμένα και με κοινοβουλευτικά τερτίπια στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό… Κι ενώ η κυβέρνηση έχει προφανή σκοπό να προλάβει την κριτική και να νομοθετήσει με τις διαδικασίες fast track που μας έχει συνηθίσει, αυτό που είναι ανήκουστο είναι πως τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων σπεύδουν να κλείσουν τα μικρόφωνα και τις φωτογραφικές κάμερες ενώ υποχρεώνουν τους συντάκτες να κατεβάσουν τα μολύβια, προσφέροντας πολύτιμη αρωγή στα κυβερνητικά σχέδια.


Η ξενοκίνητη Ενωση Συντακτών είναι «συνεργός» της απίστευτης απόφασης να περάσουν τον πιο σκληρό νόμο της δεκαετίας χωρίς ενημέρωση και χωρίς καμία κριτική από διαφορετικές φωνές

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close