Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Ισραήλ από τα ξημερώματα..και υποψία πυρηνικού χτυπήματος στην Δαμασκό

Η χώρα τέθηκε σε κατάσταση “εκτάκτου ανάγκης” απο τις 00.30 τα ξημερώματα  από φόβο αντιποίνων μετά την ισραηλινή επίθεση στην Συρία.Αυτό πάντως που είναι εντυπωσιακό μέχρι τώρα είναι η πλήρης ‘απάθεια’ της Ρωσίας, που δεν έχει κάνει καμία δήλωση επί του θέματος (πόσο μάλλον να αναλάβει και δράση).Η Ρωσία έχει πολύ μεγάλα συμφέροντα στη Συρία, διότι, εκτός των άλλων, εκεί έχει τη μοναδική ναυτική της βάση σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αν τη χάσει, προφανώς μιλάμε για τεράστιο πλήγμα, που δε μπορεί να περάσει έτσι.

Γι’ αυτό άλλωστε και η Ρωσία μέχρι τώρα υποστήριζε το καθεστώς Ασάντ – υπάρχουν βέβαια κι άλλοι λόγοι, όπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που το Ισραήλ-ΗΠΑ επιτίθενται στη Συρία (πχ είναι κοντά και στο Ιράν που, σε αντίθεση με τη Ρωσία, ήδη καταδίκασε την επίθεση). Πάντως, η Ρωσία δε θέλει να χάσει με τίποτα αυτή τη βάση.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε έντονη ανησυχία σήμερα για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ έπληξε στόχους εντός της Συρίας, προσθέτοντας πως ο ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν πράγματι έγιναν οι επιθέσεις αυτές.
Την ίδια ώρα ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε «σφαγέα», θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα».
Η Τουρκία μπαίνει κλασσικά μπροστά και τοποθετείται και ο ΟΗΕ που μέσω ΝΑΤΟ επιδιώκει τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ. Η παγκόσμια διαπλοκή βαράει τα τύμπανα του πολέμου…

Υποψία πυρηνικού χτυπήματος στην Δαμασκό! Τακτικά πυρηνικά βλήματα είναι ικανά να χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο!!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close