Σε θέσεις μάχης η αμερικανική αρμάδα με επικεφαλής το USS Carl Vinsοn «απέναντι» από την Β. Κορέα

WIKOIN58Σε θέση μάχης βρίσκεται από σήμερα η ομάδα κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson το οποίο έφτασε στον προκαθορισμένο τομέα περιπολίας του στην Ιαπωνική Θάλασσα.

Το αεροπλανοφόρο μαζί με τα συνοδευτικα του σκάφη πλέουν ήδη στην θαλάσσια περιοχή που χωρίζει την κορεατική Χερσόνησο από την Ιαπωνία.

Ήδη η ναυτική ομάδα κρούσης του 7ου Στόλου εκτελεί ασκήσεις αντιμετώπισης πυραυλικής επίθεσης μαζί με σκάφη του νοτιοκορεατικού Ναυτικού, ενώ ενταγμένο στον ίδιο σχηματισμό είναι και το επιθετικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Michigan (SSGN-727).

Το τελευταίο μεταφέρει αριθμό πυραύλων cruise BGM-109 Tomahawk  ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες και ομάδα SEALS του πλέον επίλεκτου τμήματος ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού Ναυτικού.

Την άφιξη της αμερικανικής ομάδας κρούσης επιβεβαίωσε και το νοτιοκορεατικό Ναυτικό το οποίο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε σήμερα κοινές ασκήσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την «αποτροπή προκλήσεων της  Βόρειας Κορέας και παράλληλα την επίδειξη της ισχυρής συμμαχίας με τις ΗΠΑ».

Σύντομα στην ίδια ναυτική ομάδα θα βρίσκεται ακόμη ένα αεροπλανοφόρο το CVN 78 Ronald Reagan το οποίο ολοκλήρωσε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και γενικής επιθεώρησης και αναμένεται να αποπλεύσει σύντομα από τις ΗΠΑ.

Απατώντας στη άφιξη της αμερικανικής αρμάδας η κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun ανέφερε σήμερα ότι κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 15ης Απρίλιου επέδειξε δύο νέους βαλλιστικούς πυραύλους λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη αμερικανική επικράτεια των ΗΠΑ είναι πλήρως εκτεθειμένη σε ένα προληπτικό πυρηνικό μας κτύπημα».

Αναλυτές εξηγούν ότι ίσως πρόκειται για τους πυραύλους ΚΝ-08 και ΚΝ-14 οι οποίοι θεωρητικά μπορούν να φτάσουν τις ΗΠΑ αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη κάποια δοκιμαστική εκτόξευση.

Αναφορικά με το USS Carl Vinson το αποκάλεσε εντελώς «άχρηστο» λέγοντας πως «δεν αποτελεί καν πρόβλημα για εμάς στο στρατιωτικό επίπεδο».

Στο μεταξύ το γαλλικό σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων Mistral έφτασε στην ναυτική βάση Sasebo της επαρχίας του Ναγκασάκι για την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων με το ιαπωνικό Ναυτικό. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η άφιξη του γαλλικού σκάφους έχει να κάνε με την ένταση στην κορεατική Χερσόνησο, αλλά η παρουσία του εκεί σίγουρα δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός.

Πάντως οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσει μεταξύ 3 και 22 Μαΐου θα διεξαχθούν στην θαλάσσια περιοχή των νησιών του Γκουάμ και στις βόρειες Μαριάνες.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close