Σήμερα ο Συριζα πετά το χαρταετό των 30 δις

30 disΓράφουν τα γνωστά Μ.Μ.Ε ….Τέσσερις στους πέντε Έλληνες εγκρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούςαλλά δεν μας λένε οι «τέσσερις στους πέντε Έλληνες» που θα βρει ο Τσίπρας τα τριάντα δις που χρειάζεται φέτος για την πληρωμή  του χρέους όπως δείχνει το διάγραμμα.  Οι αντιπρόσωποι των δανειστών παίζουν χωρίς αντίπαλο. Βλέποντας το διάγραμμα και το πως διαμορφώνεται διαχρονικά η αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο προβληματική ήταν η κατάσταση για την Ελλάδα πριν εκλεγεί  ο Σύριζα και ειδικά εν όψει του “άσχημου” έτους 2015 (πράσινη περιοχή). 


Παρατηρείστε την ανάγκη της χώρας για 30 δις ευρώ για το 2015, τα οποία θα αρχίσουν να αποπληρώνονται από το Μάρτιο. Πού θα τα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ; Από το μηχανισμό ΕLA;  Αυτό δεν το επιτρέπει το προσύμφωνο που υπέγραψε, τα δε 11 δις ευρώ του ΤΧΣ θα πρέπει να επιστραφούν όπως πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε! Πρέπει πίσω από αυτή τη κατάσταση να υπάρχει σχέδιο αποκοπής της χώρας από την Ευρωζώνη. Ούτε ανόητοι δεν θα έκαναν αυτά που έχουν γίνει. Εάν συμφωνήσουν να του κάνουν ανανέωση του χρέους και τω ομολόγων,  σημαίνει νέα  μέτρα λιτότητας.  


Η Ελλάδα με το προσύμφωνο που υπέγραψε στο τελευταίο Eurogroup υποχρεούται να επιστρέψει τα 11 δις ευρώ του TΧΣ που θα χρησίμευαν για τη κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών για τη προστασία των καταθέσεων και τα κόκκινα δάνεια!  Όλα δείχνουν προς επίσημη χρεοκοπία των Ελληνικών συστημικών τραπεζών μετά από εκκαθάριση. Όλα τα κόμματα το ξέρουν και η ΕΚΤ δεν φοβάται μια εφαρμογή της Glass – Steagall Act  στην Ελλάδα. Πολύ παραμύθι. Η οδηγία CON/2014/29 της ΕΚΤ της 29ης Απριλίου 2014 σχετικά με το νομικό πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων μέσω ΤΧΣ στην Ελλάδα εξηγεί πολλά.

WSJ: Περισσότερα από 29 δισεκατομμύρια ευρώκαλείται να πληρώσει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2015

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close