Ρωσία σε Ισραήλ: “Αν εισέλθετε στον Συριακό εναέριο χώρο τα μαχητικά σας θα καταρριφθούν” – Su-30SM εγκλώβισαν ισραηλινά F-15

syria israilNEO ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Tου Βασίλη Καπούλα

Νέο “θερμό” περιστατικό μεταξύ Ρώσων και Ισραηλινών έλαβε χώρα ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή της Συρίας αφού ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν ισραηλινά μαχητικά που πετούσαν στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου και τα απείλησαν με κατάρριψη αν έμπαιναν στον συριακό εναέριο χώρο σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό ραντάρ στη Λαττάκεια εντόπισε ισραηλινά μαχητικά που πετούσαν στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου και αμέσως ρώσοι αξιωματούχοι απηύθυναν προειδοποίηση κατάρριψης αν έμπαιναν στον συριακό εναέριο χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο “θερμό” περιστατικό μεταξύ ρωσικών και ισραηλινών μαχητικών (δείτε σχετικά εδώ). Αρχές του μήνα έξι ρωσικά μαχητικά Su-30SM απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τέσσερα ισραηλινά μαχητικά F-15 στον συριακό εναέριο χώρο.
Tο περιστατικό έρχεται μόλις μία ημέρα αφού Ρωσία και Ισραήλ ανακοίνωσαν την δημιουργία “κόκκινης γραμμής” για τον συντονισμό της αεροπορικής δραστηριότητας πάνω από το Λίβανο και τη Συρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Αs Safir, αξιωματούχοι τόνισαν ότι:
“Τα ρωσικά μαχητικά αμέσως μπλόκαραν τα ισραηλινά μαχητικά ενώ πετούσαν πάνω από την περιοχή Akhar στο βόρειο Λίβανο και οι Ρώσοι  έστειλαν ξεκάθαρη προειδοποίηση στους Ισραηλινούς ότι οποιαδήποτε απόπειρα τους να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο θα αποτελέσει αιτία κατάρριψης”!
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ισραηλινά μαχητικά έλαβαν αμέσως σοβαρά υπόψιν τις προειδοποιήσεις και άλλαξαν πορεία.
Τα ισραηλινά μαχητικά πετούν σε καθημερινή βάση πάνω από τον βόρειο Λίβανο, ακολουθούν μια πορεία πάνω από την περιοχή Akkar και κάνουν αναγνωριστικές πτήσεις σε ένα “κυκλικό μονοπάτι”, πάνω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου φτάνοντας στα συριακά χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με την αναφορά, στόχος τους είναι “να παρατηρήσουν την κίνηση των πλοίων στο λιμάνι της Ταρτούς και να εντοπίσουν την δραστηριότητα των ρωσικών μαχητικών στο αεροδρόμια της Λαττάκεια καθώς και την μεταφορά οπλισμού στην Χεζμπολάχ”.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει μια μείωση των πτήσεων ισραηλινών μαχητικών αν και συνεχίζονται…
defencenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button