Ραγδαίες εξελίξεις – Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία

Σε αυτή τη συμφωνία που φέρνει πολλά νέα δεδομένα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ήταν μια συμφωνία για την οποία είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι αποτελούσε μια συμφωνία που θα ήταν αποδεκτή από το Eurogroup. Δεν σας κρύβω ότι στη διαμόρφωσης αυτής δεν είχε εμπλακεί μόνο η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης αλλά και η γαλλική.

Όσον αφορά εμένα και τους ΑΝΕΛ μάλιστα κάναμε ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις για τα δύο θέματα που είχαμε κόκκινες γραμμές για τα θέματα άμυνας που δεν υπήρχαν καθόλου χθες και για τα θέματα των  νησιών που σε και για αυτό δεν επέμεναν. Ήταν δύο επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να διασπάσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό πριν. Δεν το κατάφεραν.

Αυτή η συμφωνία πήγε στη βουλή των ελλήνων και έλαβε την έγκριση των βουλευτών

Ο πρωθυπουργός με αυτή την συμφωνία για την οποία είχαμε την εγγύηση ότι θα ήταν αποδεκτή από τους εταίρους, χθες όχι απλώς δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Eurogroup αλλά παραβιάστηκε πλήρως.

Χθες ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών, έφτασε στο σημείο να εκβιαστεί με κατάρρευση τραπεζών και ολικό κούρεμα καταθέσεων. Ο εκβιασμός αυτός διήρκησε μέχρι πρωινές ώρες. Ο πρωθυπουργός απέναντι στον εκβιασμό αυτό και μη έχοντας άλλη δυνατότητα έφτασε στο σημείο για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη να κάνει μια συμφωνία” τόνισε.

“Ξεκαθαρίζω ότι είναι έξω από τη συμφωνία που έκαναν οι αρχηγοί και ενέκρινε η βουλή. Σε αυτή τη συμφωνία οι ΑΝΕΛ παρότι είχαμε τεράστιες διαφορές συμφωνήσαμε.  Σε αυτή όμως τη συμφωνία που φέρνει πολλά νέα δεδομένα, μιλά για 50 δις εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμων όπως της ποινικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, που αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε” σημείωσε, λέγοντας ότι το λόγο έχουν τα όργανα του κόμματος, η ΚΟ του οποίου συνεδριάζει αύριο.

“Η κίνηση των εταίρων αποτελεί πραξικόπημα. Θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ενωμένοι ο λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών.  Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάτι τίποτα άλλο στο εκβιαστικό δίλημμα. Η βουλή έχει το λόγο” επισήμανε ο κ. Καμμένος ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού εάν αυτή σχηματιστεί είπε: “Είναι ξεκάθαρο ότι από την πρώτη στιγμή ήθελαν να σπάσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτή η συμφωνία δεν έσπασε παρά τους εκβιασμούς και τις συμβουλές. Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε δεν πρόκειται εμείς να δεχθούμε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού με εταίρους που τη στιγμή που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, εκείνοι τα έδιναν όλα”

“Είναι απίστευτο ότι ο πρωθυπουργός την ώρα που πάλευε πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδα δήλωναν δημόσια ότι τα δίνουμε όλα ακρωτηριάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού” συμπλήρωσε διευκρινίζοντας ότι εννοεί τους επικεφαλής της ΝΔ και του Ποταμιού.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button