Π.Κατσαρός(Πρ.ΟΕΤΚ) Άμεση Λύση για τους όγκους σκουπιδιών και έκκληση για σύσκεψη.

ΦΩΤΟ από Corfu News

Αμεση Λύση για τους όγκους απορριμμάτων στους δρόμους ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας κ.Περικλής Κατσαρός από τον Δήμαρχο κ.Νικολούζο.

Επίσης έκανε έκκληση να γίνει σύσκεψη μαζί με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους στη Κέρκυρα , τον απερχόμενο Περιφερειάρχη και την νεοεκλεγείσα στην Π.Ι.Ν.

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Απευθύνομαι σε σας, προκειμένου να σας εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για την εξέλιξη στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων της Κέρκυρας, καθώς ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αρχίζουν να καταγράφονται εικόνες με τους όγκους των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού.

Δυστυχώς τα νέα και οι πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τουλάχιστον στο σκέλος της επεξεργασίας δεν είναι καθόλου μα καθόλου ενθαρρυντικά.

Η μεταφορά των δεμάτων στο οικόπεδο των αδελφάτων γίνεται με το «σταγονόμετρο», δηλαδή μεταφέρονται μόνο 49 τόνοι ημερησίως διότι δεν υπάρχει Π.Π.Δ. Αποτέλεσμα ο χώρος στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου να έχει κορεστεί και να υπολειτουργούν οι δύο δεματοποιητές, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών Μ.Μ.Ε. Επίσης καθυστερεί η αγορά του οικοπέδου των 52 στρεμμάτων και προφανώς δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Όπως επίσης δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ της πρότασης που έχει καταθέσει ο Δήμος για να εγκριθούν τα χρήματα για την κατασκευή του εργοστασίου.

Μετά από όλα αυτά εύλογο είναι να υπάρχει έντονη και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση των απορριμμάτων και θεωρώ επιβεβλημένο όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του τόπου μας να παραβρεθούν σε μια κοινή συνάντηση για να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του νησιού μας.

Για τους παραπάνω λόγους απευθύνω έκλυση τόσο σε εσάς όσο και στο σημερινό Περιφερειάρχη κύριο Θόδωρο Γαλιατσάτο αλλά και στη νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη κυρία Ρόδη Τσαγκαροπούλου – Κράτσα και στην επίσης νεοεκλεγείσα Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νησιών κυρία Μερόπη Υδραίου, όπως επίσης στους Δημάρχους Βόρειας Κέρκυρας κύριο Γεώργιο Μαχειμάρη και νότιας Κέρκυρας κύριο Κώστα Λέσση, να καθίσετε άμεσα γύρω από ένα τραπέζι και να λάβετε συγκεκριμένες αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων.»

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close