Πρόταση Εισαγγελέως: Ενοχοι και οι δυο Να καταδικαστούν Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος

eisigisi

Καταπέλτης η εισαγγελέας της έδρας, Μ. Τατάκη στη δίκη Νικολούζου και Ασπιώτη για παραβίαση περιβαλλοντικών όρων στον ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου. Ζήτησε την καταδίκη και των δυο, προσθέτοντας ότι δεν επρόκειτο για απόπειρα … παράνομης εναπόθεσης σκουπιδιών αλλά για διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα. Με αυτόν τον τρόπο αντιπαρατέθηκε στις αιτιάσεις των κατηγορουμένων, δημάρχου και αντιδημάρχου, βεβαίως και της υπεράσπισής τους ότι δηλ. η όποια υπέρβαση κι αν παρατηρήθηκε ήταν λόγω των συνθηκών της έκτακτης ανάγκης και πάντως ως το μικρότερο κακό σε σύγκριση με την συγκέντρωση όγκων σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης και της κερκυραϊκής υπαίθρου.

Στην απολογία του ο δήμαρχος, περιέγραψε την έκτακτη ανάγκη όσον αφορά στη διαχείριση των σκουπιδιών από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθόκοντά του εφόσον η προηγούμενη Αρχή δεν άφησε σχέδιο σε τελικό στάδιο ενώ δεν υπήρχε καν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και οι όροι λειτουργίας του ήταν δυσμενείς (σ.σ. ρήτρα παραγωγής πολύ μεγαλύτερη της υφιστάμενης και σε αντίφαση με τις προβλέψεις για τον δραστικό περιορισμό των στερεών αποβλήτων).
Ως εναλλακτική είχε την εφαρμογή του αναθεωρημένου, περιφερειακού σχεδιασμού, που στηρίζεται στη λειτουργία της εγκατάστασης στη Λευκίμμη με την γνωστή έως σήμερα εξέλιξη αυτής της κατάστασης.
Η δίκη συνεχιζόταν με την αγόρευση των δικηγόρων. Κανείς δεν ξέρει αν η απόφαση θα εκδοθεί απόψε (σ.σ. Παρασκευή 25/5) το βράδυ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ: ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΝΟΧΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΠΟΙΝΗ 8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ 3ΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close