Πρόβα πριν την απόβαση …Περικύκλωσαν το Καστελόριζο οι Τούρκοι με οκτώ Φρεγάτες!

αποβασηΤουρκικές φρεγάτες και πυραυλάκατοι διεξάγουν αυτή τη στιγμή ασκήσεις με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου ενώ άλλα 2 τουρκικά πλοία κάνουν βολές ανατολικά του Καστελόριζου!

Η Τουρκία προχωρά σε πρόβα τζενεράλε αποκλεισμού του νησιού με αεροναυτικές ασκήσεις με χρήση πραγματικών πυρών!

Η Τουρκία με NAVTEX είχε προειδοποιήσει για ασκήσεις που θα περιλαμβάνουν και πυρά σε μια περιοχή που είναι εξαιρετικά “ευαίσθητη”.
H  Άγκυρα έχει προγραμματίσει για τις 16 και 17 Μαρτίου ασκήσεις με πυρά στα Δωδεκάνησα αλλά και πολύ κοντά στο Καστελόριζο, με το σενάριο πρόκλησης να φαντάζει πολύ πιθανό.
Η αεροναυτική άσκηση στην Μεσόγειο Θάλασσα-Αιγαίο πέλαγος , έχει σκοπό την τελειοποίηση των ενεργειών των τουρκικών αεροσκαφών ΑΦΝΣ, εναντίον φυσικά των υπερσύγχρονων ελληνικών υποβρυχίων ή «ελληνικών φαντασμάτων» όπως τα αποκαλούν οι νατοϊκοί αξιωματικοί!
Τα σενάρια που θα υλοποιηθούν αναφέρουν, πόλεμο επιφανείας, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αναπλήρωση δυνάμεων, ασκήσεις  απονείωσης και  προσνείωσης ελικοπτέρων  Έρευνας και Διάσωσης σε πολεμικά πλοία, πολεμική ετοιμότητα μάχης και κατάρτιση συντήρησης πρώτου κλιμακίου.

Η Αθήνα παρακολουθεί με «ψυχραιμία» την στρατιωτική δραστηριότητα της Άγκυρας και καθημερινά λαμβάνει μέτρα για να μειώσει τις πιθανότητες ενός ατυχήματος στον αέρα ή τη θάλασσα.

Όλα αυτά είναι σχετικά διότι «ψυχραιμία» και «αποφασιστικότητα» έχουν πρωτίστως  οι ένοπλες δυνάμεις και ειδικά το πολεμικό μας ναυτικό, η θέα και μόνο του οποίου προκαλεί πανικό στους Τούρκους.
Σε άρθρο μας αναφέραμε ότι πυρετωδώς προετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο πέλαγος και στην ελληνοτουρκική μεθόριο οι νέο-οθωμανοί, και αυτό πλέον αποτελεί κοινή διαπίστωση όχι μόνο Ελλήνων αλλά  και ξένων αμυντικών αναλυτών.
Η Τουρκία αυτήν την χρονική περίοδο «τρέχει» ένα από τα μεγαλύτερα και μαζικότερα αμυντικά προγράμματα που υλοποιεί χώρα του ΝΑΤΟ , ενδεικτικό των έντονων προετοιμασιών για το «πανηγύρι» που θα λάβει χώρα λίαν συντόμως  στην Ανατολική Μεσόγειο με κύριο μενού τους υδρογονάθρακες.

Αντιδράσεις τεστάρουν οι νέο-οθωμανοί ειδικά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Όσο για την ΕΕ αυτήν δεν την υπολογίζουν καθόλου.

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close