Προκλησεων συνέχεια….Αιγαίο ,Κρήτη ,Ιόνιο στη Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο Τουρκικά πολεμικά απο 10 Μαρτη…

Κλιμάκωση με πολεμικά υποβρύχια και άλλα πλοία σε Αιγαίο και Ιόνιο...Σε Ετοιμότητα ο Ελ.στόλος..

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει απόρθητα τα σύνορα της χώρας. Στον Έβρο η ετοιμότητα του στρατού είναι φανερή, με τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να πραγματοποιούν επιχειρήσεις για να ελέγξουν τη συνοριογραμμή.

Πάντως μετά την αποχώρηση της ηγεσίας της ΕΕ από τις Καστανιές Έβρου, οι Τούρκοι συνέχισαν τις προκλήσεις, με αντικείμενα και χημικά να εκτοξεύονται προς την πλευρά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Ετοιμάζουν πρόκληση στο Αιγαίο και το Ιόνιο!!!

Η Τουρκία σκοπεύει να διατηρήσει το πολεμικό κλίμα σ΄ όλη την ελληνική επικράτεια, όχι μόνο με το προσφυγικό αλλά και με κινήσεις στρατιωτικής ισχύος. Από τις 10 μέχρι και τις 20 Μαρτίου, 11 τουρκικά υποβρύχια θα πάρουν θέσεις σε περιοχές που ξεκινούν από τα Δαρδανέλια, διασχίζουν όλο το Αιγαίο φθάνοντας και “κυκλώνοντας” την Κρήτη και καταλήγουν στο Ιόνιο Πέλαγος μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου!

Η Τουρκία έχει εκδώσει ήδη σχετικές αναγγελίες προκαλώντας προβληματισμό στην Αθήνα για τις προθέσεις της! Ο υποβρύχιος αποκλεισμός του Αιγαίου αλλά και η παρουσία τουρκικών υποβρυχίων ακόμη και στο Ιόνιο, έχει να συμβεί από το 2006, σύμωνα με το militaire.gr

Όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα, τακτικές και έκτακτες αεροναυτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν και στις τρεις θάλασσες τον Ιανουάριο με τη συμμετοχή όλων των ομάδων του τουρκικού στόλου.

Μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις όμως που σχεδιάζονται το 2020, θα είναι η άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”η οποία θα διεξαχθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Μετά την άσκηση αυτή κάπου τον Μάρτιο του 2020, σειρά θα έχει η άσκηση EFES-2020 που θα συμπέσει με έρευνες και διάφορες άλλες προκλήσεις που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Α.Μεσόγειο εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Εκτός από τις εθνικές ασκήσεις όμως το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα διεξάγει και ναυτικές ασκήσεις με πολλές χώρες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η ουσία είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, αναμένονται πληθώρα τουρκικών προκλήσεων.

Pentapostagma

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close